Gheata de fructe. Ai nevoie de:
- mai multe tipuri de fructe( caise, kiwi, struguri, coacaze, capsuni etc)
- miere de albine;
- iaurt;
- frisca 10% grasime;
- forme pentru inghetata/pahare de plastic;
- un mixer;
Gheata de fructe. Ce trebuie sa faci:
- scoate samburii fructelor si daca e cazul sectioneaza-le in bucati mai mici;
- pune fructele taiate(doar un anumit tip) intr-un recipient si adauga o lingura de miere;
- zdrobeste fructele cu mixerul;
- elibereaza recipientul pentru urmatorul tip de fructe(pune fructele deja batute cu mixerul intr-un castron/farfurie);
- procedeaza identific si cu celelalte fructe pe care le ai la dispozitie: curata-le, stoarce-le si pune-le in farfurii separat. La capsusi, adauga si frisca. In pireul de coacaze, adauga 2 linguri de iaurt. Pe langa gust, ii va schimba si culoarea, care, initial, va fi cam intunecata;
- toarna compozitia in formele pentru inghetata/pahare, apoi introdu-le la congelator peste noapte;
- scoate formele/ paharele din congelator si trece-le printr-un vas cu apa calduta. Te ajuta sa scoti mai usor compozitia din forme/pahare;
Spor la treaba si pofta buna!