De ce nu e populara inghetata de struguri

De ce nu e populara inghetata de struguri

Inghetata reprezinta unul dintre cele mai populare preparate de cofetarie din lume! Racoritoare, colorata si gustoasa, cunoscuta inghetata se gaseste intr-o multime de arome, mai putin cea de...struguri. De ce? Iti explicam in articolul de mai jos.

De ce nu se produce inghetata de struguri:

Strugurii contin prea multa apa. Strugurii se numara printre fructele cu un continut semnificativ de apa, circa 81%. Astfel, odata congelata, inghetata de struguri devine gheata. Cand vei incerca sa o consumi, s-ar putea sa se zdrobeasca intre dinti, iar textura cremoasa si usor apoasa va lipsi cu desavarsire. Asadar, productia la scara larga a inghetatei de struguri ar fi periclitata de aceste aspecte. De aceea marii producatori de inghetata evita sa foloseasca aceasta aroma.

Inghetata de struguri nu e populara. Exista o multime de fructe, mai ales cele de padure, care sunt la fel de apoase precum strugurii, insa sunt folosite cu succes in continutul inghetatei. Spre exemplul, ciresele sunt lichide in proportie de 82%, dar oamenii adora inghetata de cirese! Practic, oamenii nu au asociat si probabil nu vor asocia vreodata strugurii cu inghetata. Un alt motiv pentru marii producatorii sa evite scoaterea pe piata a unui asemenea produs.

Strugurii, asociati cu sorbetul si cu inghetata din suc(popsicle). Daca iti plac strugurii, ai varianta simpla de a-i consuma in stare naturala. Si ai mai putea sa cauti sorbet sau popsicle prin magazine. Aceste produse se fac si din struguri.

Citeste si: Dieta cu struguri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...
Doar pentru ca esti la dieta paleo nu inseamna ca nu te poti bucura de o inghetata!...