Cum sa faci portocale albastre

Astepti musafiri si nu stii cum sa-i impresionezi? Sau poate vrei sa-l lasi masca pe ala micu’, adica pe copilul tau? Iti prezentam o metoda de mare efect: portocala albastra! Nu, nu e o gluma si nici vreo modificare genetica. Adica, nu exista portocale care sa creasca pe albastru. Dar... mai bine sa iti aratam despre ce este vorba!

Cum sa faci portocale albastre. Ai nevoie de:

- o portocala;

- 3 plicuri de gelatina pentru fiebere/glazura transparenta pentru tort;

- 3 linguri de zahar/miere;

- o lingura de sare de lamaie;

- o jumatate de lingura de colorant alimentar albastru.

Cum sa faci portocale albastre. Ce trebuie sa faci:

- taie portocala pe jumatate, pe latime;

- scoate miezul din ambele jumatati, folosind presiunea cu degetele intre coaja si miez. Atentie sa nu distrugi coaja. Ai nevoie de ea intacta!

- umple cu apa la refuz fiecare jumatate de portocala golita de miez;

- apa masurata astfel toarn-o intr-o cratita;

- adauga gelatina in vas si amesteca. Vei obtine o substanta ce seamana cu laptele;

- adauga colorantul in cratita si amesteca bine. Nu pune prea mult colorant, deoarece acesta se va innegri prin fierbere;

- adauga zaharul/mierea si amesteca pana se dizolva;

- adauga sarea de lamaie si amesteca;

- pune amestecul pe aragaz la foc mediu;

- amesteca in timpul fierberii pana vei obtine un lichid de culoare albastra. E momentul sa opresti focul!

- toarna jeleul lichid, imediat ce l-ai luat de pe foc, in jumatatile de portocala. Atentie! Foloseste manusi pentru a nu te opari!

- introdu jumatatile de portocala la frigider pentru circa 2 ore si gata! Portocalele albastre sunt numai bune de servit!