Cum sa faci sufleu de castane

Sufleul de castane este un antreu cald aromat si satios ce poate fi servit la ora cinei, de obicei. Ia un pix si o foaie si noteaza reteta. N-o sa iti para rau!

Ingrediente:

- 1 kg castane,

- o ceasca cu lapte, 250 grame zahar vanilat,

- 6 albusuri,

- unt pentru uns forma,

- o lingura de zahar.

Mod de preparare:

- cresteaza coaja castanelor si pune-le la fiert cu apa rece. Lasa-le sa fiarba. 

- da-le la o parte, scoate putine odata si curata-le cat sunt foarte fierbinti.

- fierbe-le apoi cu apa pana se inmoaie.

- scurge castanele si trece-le prin masina de tocat si apoi printr-o sita rara, cat sunt calde.

- pune-le apoi sa fiarba cu laptele si zaharul vanilat, amestecand mereu pana se face compozitia potrivit de groasa.

- da-le deoparte sa se raceasca. Bate albusurile spuma si amesteca-le incet cu castanele racorite. 

-  unge o forma rezistenta la foc, cu unt,  presara zahar tos si  pune compozitia.

- netezeste deasupra si coace-o la cuptor 45 minute. 

Spor la treaba si pofta buna!