Serbet de cafea

Serbetul de cafea este un desert foarte aromat care poate fi preparat in orice sezon.

Ingrediente:

- 1,250 kg zahar,
- 3 pahare apa,
- un pahar cafea concentrata (amestecata cu cicoare).

##STEP##

Se pun in tingirea de dulceata sa se moaie zaharul cu trei pahare de apa. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa pe marginea masinii pana se topeste tot zaharul. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe apoi pe foc iute si cand siropul este aproape legat, se adauga un pahar de cafea concentrata si bine limpezita. Se ia spuma, din cand in cand, pana se leaga bine. ##END STEP##

##STEP##

Se incearca daca este gata, punand cateva picaturi intr-o ceasca cu apa rece. ##END STEP##

##STEP##

Daca picaturile nu se dizolva imediat si se pot lua intre degete, atunci serbetul este gata. ##END STEP##

##STEP##

Se va incerca de 2 - 3 ori, pentru ca serbetul sa iasa potrivit de legat. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte, si cand s-a racorit, se ia la frecat pana isi schimba culoarea. ##END STEP##

Ponturi:

- Daca pare prea deschis cand isi schimba culoarea, se mai poate adauga o lingura de cafea in timp cat se freaca.

- Daca este necesar, se framanta si cu mana ca sa devina ca alifia si se pune in borcan.