Cum sa pregatesti meniul de Ziua Indragostitilor. Ia in calcul aceste retete

Vrei ca iubitul tau sa nu uite niciodata Ziua Indragostitilor? Surprinde-l cu o cina romantica. Meniul pe care ti-l propunem, azi, e sofisticat, delicios si dureaza in jur de o ora sa-l pregatesti.

Scoici Saint Jacques, caramelizate

Ingrediente:

- 12 scoici Saint Jacques.

- 60 grame de zahar.

- 80 ml de apa.

- 20 ml de sos de peste.

- 15 grame de ghimbir ras.

- 35 ml de suc de lamaie.

- o jumatate de lingurita praf de usturoi.

- o jumatate de lingurita fulgi de ardei iute.

- 4 linguri de ulei de masline.

- o lingurita de menta tocata.

- sare.

- piper.

Mod de preparare:

- amesteca o lingurita de zahar, una de apa, sosul de peste, ghimbirul, sucul de lamaie, praful de usturoi si fulgii de ardei iute, pana cand zaharul se topeste, intr-un castron.

- adauga restul de zahar impreuna cu apa, , intr-o oala speciala pentru prepararea sosurilor, si lasa sa fiarba amestecand continuu, pana obtii un caramel.

- stinge repede focul, cand caramelul s-a format, apoi adauga compozitia de condimente, preparata in prealabil.

- adauga uleiul de masline, intr-o tigaie si lasa-l la incins.

- asezoneaza scoicile cu sare si piper si frige-le in tigaia incinsa timp de doua minute pe fiecare parte.

- adauga sosul si amesteca bine.

- asezoneaza totul cu menta.

Serveste scoicile cu un piure de morcovi si decoreaza farfuria cu spuma de portocale si un morcov mic, fiert.

Briose Red Velvet

Ingrediente:

- 350 g de faina.

- 300 g de zahar.

- un plic de praf de copt.

- un praf de sare.

- o lingurita de pudra de cacao.

- 300 ml de ulei.

- 250 g de lapte batut, la temperatura camerei.

- 2 oua mari.

- coaja rasa de la o lamaie.

- o lingura de zeama prospat stoarsa de lamaie.

- o fiola de esenta de vanilie.

- colorant alimentar rosu.

Ingrediente pentru glazura:

- 250 g de unt nesarat, la temperatura camerei.

- 450 g mascarpone.

- o fiola esenta de vanilie.

- 500 g de zahar pudra.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava pentru briose cu hartii speciale.

- adauga faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaoa si amesteca-le bine intr-un castron.

- bate ouale pana devin spumoase, intr-un alt bol, pentru mixer, apoi adauga laptele batut si zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie.

- adauga cate putin colorant alimentar pana obtii o compozitie de un rosu inchis.

- adauga ingredientele uscate peste compozitia umeda si amesteca usor cu ajutorul unei linguri. Astfel, briosele vor iesi mult mai pufoase decat daca ai amesteca totul cu mixerul.

- adauga aluatul obtinut in formele pentru briose. Umple doar 2/3, deoarece briosele vor creste si vor da pe afara.

- coace briosele la foc potrivit timp de 20 minute.

- cat briosele se coc, prepara glazura.

- adauga untul intr-un castron pentru mixer si mixeaza-l pana isi tripleaza volumul si devine spumos.

-adauga vanilia si mascarpone si continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza si zaharul, treptat.

- dupa ce briosele s-au racit, decoreaza-le cu glazura de unt si mascarpone. Pentru un decor de efect poti folosi un pos. Decoreaza-le apoi, dupa preferinta.

Cocktail La vie en rose

Ingrediente:

- 360 ml de sampanie roz.

- 6 lingurite de apa de trandafir.

- 3 cuburi de zahar.

- 3 capsuni taiate felii.

Mod de preparare:

- amesteca apa de trandafir cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste.

- adauga capsunile peste amestec si lasa-le sa stea timp de 3 minute. Fructele isi vor lasa zeama si vor aroma cocktailul.

- toarna sampania, rece si serveste imediat, in pahare speciale pentru cocktail.