Cum poti imbina studiile cu munca?

Cum poti imbina studiile cu munca?

Persoanele care imbina studiile cu munca urmeaza o facultate si se intretin din punct de vedere financiar, in acelasi timp.

Studentii care lucreaza au parte de distractii si acumuleaza, totodata, experienta de lucru. Insa nu este deloc usor sa inveti si sa muncesti, in acelasi timp.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

1

Gestionati-va timpul. Faceti-va un program zilnic sau saptamanal, care sa includa orele de studiu, printre celelalte activitati, cum ar fi mesele in familie sau practicarea unui sport. Trebuie sa va asteptati ca weekend-urile sa fie dedicate studiului, insa trebuie sa alocati timp si pentru a merge la biserica, a iesi in oras cu prietenii sau pentru alte activitati de relaxare.

2

Tineti legatura cu colegii, comunicand cu acestia prin email sau retele de socializare, pentru a face schimb de idei si pentru a va ajuta reciproc cu diferite teme.

3

Stabiliti-va niste teluri si luati o pauza bine meritata atunci cand le realizati.

4

Gasiti-va un loc de studiu, departe de distragerile de acasa, cum ar fi televizorul, telefonul mobil sau membri familiei.

5

Nu uitati sa va relaxati, din cand in cand. Faceti-va timp pentru hobby-uri, mergeti in drumetii, iesiti la un film sau pur si simplu petreceti o dupa-amiaza fara sa faceti nimic.  

6

Profitati la maxim de aceasta perioada. Desi s-ar putea sa-i invidiati pe studentii care nu sunt nevoiti sa munceasca, nu uitati ca voi capati experienta in campul muncii si ca puneti in practica ceea ce invatati, avand astfel, mult mai multe de castigat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de...
Obtinerea unui job bun si implicit siguranta financiara depind foarte mult de finalizarea studiilor. Acestea sunt extrem...
Viata mamelor, care raman insarcinate la o varsta timpurie, in mod accidental si care decid sa pastreze...