Cum sa faci un copil sa-si concentreze atentia pe teme?

Cum sa faci un copil sa-si concentreze atentia pe teme?

Copiilor din ziua de azi le vine greu sa-si concentreze atentia pe teme, pentru ca au atatea distractii disponibile.

E important sa stii cum sa-ti ajuti copilul sa se concentreze la temele sale, de la o varsta frageda, asftel incat sa poata face parte din obiceiurile sale. Trebuie sa-ti inveti copilul ca exista timp pentru studiu si timp pentru joaca.

Afla cum iti poti face copilul sa se concentreze pe terminarea temelor, urmand aceste simple sfaturi simple.

- Aranjeaza un orar de studiu. Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa stabilesti un orar de studiu pentru copillul tau. E mai bine sa urmezi o rutina zilnica, pe care copilul tau e capabil sa o respecte. Dupa scoala, fixeaza cateva ore in care copilul tau sa-si faca temele. Dupa aceea, ajuta-l sa invete lectiile pentru ziua urmatoare. Acest lucru poate parea dificil la inceput, insa orarul va fi eficient de indata ce copilul se obisnuieste cu el.

- Ofera-i un loc de studiu. Ofera-i copilului tau un loc pentru studiu. Locul de studiu ar trebui sa contina un birou, un scaun confortabil, lumina suficienta si toate materialele necesare pentru a invata, inclusiv carti, materiale pentru arta, dictionare, enciclopedii, etc. Asigura-te ca ca acest loc nu contine distractii precum calculator, console de joc sau televizor. Acest lucru ii va permite copilului tau sa se concentreze mai bine si sa termine temele mai repede.

- Fixeaza pauze. Copilului tau ii poate fi greu sa se concentreze la invatat. Fixeaza 15 pana la 30 minute pauza de la invatat, pentru ca el sa-si poata recastiga energia. Pauza poate fi folosita pentru stretching sau rontaitul unor gustari. Acest lucru e important, deoarece nu ai dori sa-ti fortezi copilul daca el si-a pierdut interesul.

- Vorbeste cu profesorul. Fa-ti timp sa vorbesti cu profesorii copilului tau pentru a afla mai multe sfaturi de a-l ajuta sa se centreze pe activitati legate de scoala, chiar si cand e acasa. Poti afla si informatii privind comportamentul copilului si performantele scolare. Acest lucru te va ajuta sa insisti in domeniile care au nevoie de imbunatatiri.

- Fixeaza timp pentru joaca. Vorbeste cu copilul tau si aranjeaza regulile pentru invatat acasa. Trebuie sa-l faci sa inteleaga ca are timp de joaca si de invatat. Poti face un program pentru joaca in timpul weekend-urilor, dar trebuie sa se focalizeze pe studiu in timpul saptamanii. Copilul tau isi va concentra atentia pe teme si va fi mai motivat daca stie ca urmeaza o recompensa.

Acestea au fost cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a-ti face copilul mai centrat pe activitatile scolare. Aminteste-ti ca trebuie sa-ti ghidezi copilul cand studiaza. Fa-ti timp sa te uiti peste lectiile sale cu el, sustine-l si ajuta-l cand are nevoie. Ar trebui sa-l lasi si sa se angajeze in activitati extracuriculare, pentru a avea o copilarie echilibrata.

Etichete: copil, teme, orar studiu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice parinte are tendinta de a interveni prea mult in temele de casa ale copiilor, de cele...
Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte...
A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...