Cum sa scrii o scrisoare de multumire pentru bursa?

 Cum sa scrii o scrisoare de multumire pentru bursa?

Daca ai fost suficient de norocos sa primesti o bursa pentru facultate sau studii postuniversitare, de ce sa nu iti exprimi recunostinta persoanei, familiei sau entitatii care ti-a adus aceasta bursa?

Trimiterea unei scrisori personale de multumire te pune intr-o lumina buna ca beneficiar. Arata ca ai abilitati si aptitudini sociale. E de asemenena important pentru donatori, care vor sa stie mai multe despre persoana pe care au ajutat-o sa-si atinga telul formidabil al unei educatii superioare.

In orice caz, crearea unei scrisori de  multumire bine scrisa, nu e un lucru dificil, daca tii minte cateva sugestii.

- Foloseste hartie alba simpla de papetarie. Fara foi cu pisicute sau flori, te rog!

- Daca scrisul tau e lizibil, o nota scrisa de mana e un plus. Dar daca seamana cu o schita a lui Dali, e cel mai bine sa tiparesti scrisoarea.

- Daca te hotarasti sa scrii de mana scrisoarea, gandeste-te ca ai putea pune hartia peste o foaie liniata, daca liniile se vad prin hartie, sau sa folosesti un liniar pentru a putea scrie drept pe pagina.

- Nu folosi emailul. Majoritatea donatorilor prefera o abordare clasica.

- Fii prompt. Nu astepta prea mult pentru a multumi dupa ce ai fost anuntat de bursa. Promptitudinea arata sincera recunostinta.

- Adreseaza scrisoarea donatorului(persoana care a donat fondurile. E adecvat sa suni donatorul sau organizatia si sa-i ceri numele persoanei care ar trebui sa primeasca scrisoarea sau poti, ca alternativa sa verifici la oficiul scolii tale.

- Incepe scrisoarea prin multumiri donatorului pentru fondurile si bursa acordate. Explica-i ce inseamna pentru tine personal aceasta bursa. Nu ar trebui sa exagerezi, dar nici nu te sfii sa-i zici donatorului ca darul sau a insemnat diferenta intre patru ani la universitate si ceva facultate insignifianta, daca acest lucru e adevarat.

- In continuare, spune-i donatorului cate ceva despre tine – unde ai crescut, de ce ai ales scoala sau masteratul(care a fost factorul determinant pentru a cauta bursa) si la ce nivel al studiilor tale esti(de exemplu, student in anul intai sau absolvent etc).

- Impartaseste-i planurile tale de viitor. Ce intentionezi sa faci cu diploma ta? Planuiesti sa predai unor copii din oras? Sa te inscrii voluntar la Crucea Rosie? Ai pus mana pe un internship promitator pentru semestrul urmator? Cum vei recompensa comunitatea? Donatorilor le place sa stie daca cadourile lor se dezvolta in lucruri mai mari.

- Multumeste-i din nou donatorului.

- Semneaza scrisoarea.

- Fa acest tip de scrisoare pentru fiecare bursa pe care o primesti.

- Verifica daca la oficiul de ajutor financiar au exemple de scrisori de multumire sau formulare pe care le poti folosi pentru a te inspira sau daca exista reguli sau cerinte speciale pentru trimiterea scrisorilor (anumite scoli prefera sa trimita scrisorile intr-un singur pachet, pe cand altele lasa acest lucru la latitudinea studentului).

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diferitele desene pe care le mazgalim inconstient in timp ce vorbim cu cineva la telefon sau in...
Contrar aparentelor bursa nu este doar pentru oameni bogati. Investiile sunt cea mai buna cale de a...