Cum sa va pregatiti in mod eficient pentru un test?

Cum sa va pregatiti in mod eficient pentru un test?

Examenele nu sunt usor de luat, iar pregatirea pentru ele este dificila.

Uneori incercam sa memoram cat mai mult, fara sa ne dezlipim de carti. Alte dati, insa, nu stim ce metode sa aplicam pentru a asimila atat de multe informatii.

Iata cateva sfaturi, despre cum puteti sa va pregatiti in mod eficient pentru un test:

1

Automotivarea. In primul rand trebuie sa va motivati pe voi insiva. Este inutil sa recapitulati cunostintele asimilate, daca nu aveti tragere de inima in acest sens. Daca invatati intr-un mediu in care si alti oameni fac acelasi lucru, puteti sa va pastrati concentrarea si sa va pregatiti mai bine pentru un examen. De asemenea, este bine sa va ganditi de ce doriti sa luati respectivul examen si sa va stabiliti cat mai multe obiective pozitive in acest sens. Trebuie sa va pregatiti intai emotional, pentru a va putea pregati mental si fizic pentru test.

2

Memorarea. Dupa ce v-ati automotivat, ar fi bine sa verificati cat de mult va puteti baza pe memorie, mai ales daca aveti multe concepte de retinut. Faceti cateva jocuri de imbunatatire a memoriei. Stabiliti-va un numar de termen sau idei de memorat pe zi. Odata cu trecerea zilelor, adaugati inca pe atatea. Nu este indicat sa tociti, deoarece nu va veti mai aminti nimic in ziua examinarii.

3

Luati notite. Daca aveti materialele necesare, incercati sa faceti o lista cu idei, pe care sa le scrieti unele sub altele. Acest lucru nu numai ca va testeaza memoria, ci va veti demonstra voua insiva cat de bine ati invatat. Reciti notitele si incercati sa va amintiti cum v-au fost explicate de catre profesori. Cereti ajutorul unui prieten, care sa va testeze cunostintele acumulate, pentru a nu cadea prada lenevelii. Acesta va poate ajuta cu unele explicatii, in cazul in care aveti neclaritati.

4

Simulati un test. Acest lucru va va ajuta foarte mult. Daca aveti de-a face cu itemi cu alegere multipla, este indicat sa optati pentru raspunsul cel mai apropiat de adevar. Pe cat posibil, alegeti intre doua variante, deoarece restul va pot induce in eroare. Nu ar trebui sa va concentrati prea mult pe un item, deoarece s-ar putea sa nu aveti timp sa raspundeti la toti itemii din test si sa nu puteti sa-l finalizati.

5

Concentrati-va.  Atunci cand invatati este indicat sa alegeti timpul si locul potrivit, ferindu-va de distrageri. De asemenea, este indicat sa va determinati stilul de invatare. S-ar putea sa va fie mai comod sa invatati la biblioteca, decat acasa.

Nu uitati ca recapitularea cunostintelor va permite sa reluati lectiile si sa le procesati in mod sistematic. Oferiti-va un timp amplu de studiu si treceti peste starile de neliniste. Daca invatati cum trebuie, nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu testul pe care trebuie sa il dati.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Creierul isi imbunatateste abilitatile, de fiecare data cand il provoci cu puzzle-uri, teste vizuale etc. Gandesti mai...
Examenele sunt foarte stresante si majoritatea persoanelor se simt demoralizate inaintea lor. Iata cum va puteti intari...
Iata cateva sfaturi utile, daca intampinati probleme de concentrare atunci cand invatati: 1. Creati un spatiu...