Ceai sau cafea? Bautura preferata spune multe lucruri despre tine

Ceai sau  cafea? Bautura preferata spune multe lucruri despre tine

Ceai sau cafea? O intrebare la care oricine poate raspunde fara mari ezitari, deoarece vorbim despre cele mai populare doua bauturi de pe mapamond. Ce am putea , insa, spune despre cele doua bauturi, in afara de gustul care ne face sa le iubim? Putem spune multe. Despre acestea, in cele ce urmeaza.

Ce spune consumul de ceai sau cafea despre personalitatea ta:

Extravertitii prefera ceaiul. Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuate in SUA de OnePoll, extravertitii si ambivertii tind sa fie iubitori de ceai, in timp ce introvertitii sunt mai predispusi sa bea cafea. Pe de alta parte, un studiu realizat de Andrew P. Smith de la Universitatea Cardiff a concluzionat ca extravertitii dau un randament mai bun la birou, daca merg pe consumul de cafea. In schimb, introvertitii se descurca mai bine intr-o stare decofeinizata.

Iubitorii de cafea isi asuma mai mult riscurile. Consumul de cafea este legat de cautarea de senzatii, impulsivitate si inclinatie catrea asumarea riscurilor. Practic, iubitorii de cafea se vor bucura din plin de sporturile extreme si alte activitati care implica multa adrenalina.

Bautorii de ceai dorm mai bine. Rezultatele unui sondaj arata ca iubitorii de ceai dorm potrivit/mediu. De partea cealalta, consumatorii de cafea declara ca nu dorm suficient(light).

Iubitorii de ceai prefera zaharul. Cei care consuma mai mult ceai in detrimentul cafeleie sunt mai predispusi la a consuma mai mult zahar. In schimb,c ei care adora cafeaua consuma zahar mai putin spre deloc, multi preferand gustul curat al cafelei.

Consumatorii de cafea sunt iubitori de caini. Cand au fost intrebati daca iubesc cainii sau pisicile, mai multi iubitori de cafea participanti la un studiu au ales cel mai bun pireten al omului. In schimb, cei care prefera ceaiul au avut o inclinatie catre pisici

Consumatorii de ceai tind sa fie mai creativi. Potrivit unui alt studiu, ceaiul ne ajuta sa fim mai creativi. In acelasi timp,in ciuda faptului ca nu are o influenta pozitiva asupra creativitatii, cafeaua ne ajuta sa rezolvam mai repede situatiile, limpezindu-ne gandurile.

Iubitorii de cafea sunt mai stresati, dar mai putin deprimati. Un alt studiu a aratat ca, cu cat studentii participanti au mai mult de lucru in timpul semestrului, cu atat consuma mai multa cafea. Este lesne de inteles de ce, avand in vedere natura stimulatoare a cofeinei. Asadar, mai multa energie, dar si mai mult stre. Totusi, exista o alta parte pozitiva a consumului de cafea: s-a constatat ca, printre cei care au consumat-o frecvent, nivelul depresiei a fost cu 32% mai mic decat in randul celor care nu au baut cafea.

Citeste si: De ce este bine sa bei ceai de lemongross?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bei cafeaua in fiecare dimineata? In acelasi timp, vrei sa slabesti, insa nu prea reusesti? Cum ai...
Consumul de cafea poate face rau, daca este exagerat; ca orice alt consum, am putea spune. Cafeaua...
Cofeina aduce beneficii pielii, fiind un ingredient esential in multe produse de ingrijire a pielii. De asemenea,...