Cum sa procedezi daca ajungi pe sinele de la metrou

Cum sa procedezi daca ajungi pe sinele de la metrou

Intamplarile nefericite de la metrou par a deveni o adevarata problema in societatea romaneasca si nu numai. Fie ca vorbim despre accidente, tentative de suicid sau chiar incercari de crima, aceste fapte nu aduc decat panica si dezastru. Asadar, trebuie sa luam atitudine si sa invatam cum sa ne protejam in fata pericolului de moarte care pandeste pe sinele metroului.

Cum sa procedezi daca ajungi pe sinele de la metrou:

- incearca sa nu te panichezi. E greu sa iti mentii calmul intr-o situatie limita, dar ar fi ideal sa incerci. Doar asa nu vei actiona eronat! Sigur, daca timpul de reactie nu exista, e greu sa poti actiona cumva.

- daca nu vine niciun tren. Alearga intre sine, in directia de circulatie a trenului pana cand ajungi in zona in care stii ca in mod normal ajunge primul vagon(cel in care se afla mecanicul).

- cere ajutorul, chiar daca alergi. In timp ce te deplasezi, atrage atentia asupra pericolului in care te afli(striga cat poti de tare). Astfel, angajatii Metrorex vor afla ca exista o problema.

- incearca sa te redresezi. Din fericire, in Bucuresti conductorul care te poate curenta mortal este pozitionat pe partea cu zidul, asa ca poti incerca sa te cateri inapoi la nivelul peronului.

- incearca sa intri in spatiul de dedesubtul peronului. Daca ajungi acolo, trenul nu te va mai lovi. Evident, e nevoie de o stapanire de sine extraordinara si de o reactie formidabila intr-un timp extrem de scurt(daca vine trenul).

- nu incerca sa iesi singur. In multe tari europene, conductorul despre care scriam mai sus este pozitionat pe partea dinspre peron. Asa ca incercand sa urci inapoi, te-ai putea curenta mortal. Sfatul nu se aplica si in cazul metroului bucurestean!

Cum afli cat mai ai de trait. Cercetatorii folosesc aceasta metoda!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mijloacele de transport public fac parte din viata noastra de zi cu zi. Metroul, tramvaiul, autobuzul sau...
Viata se deruleaza intr-un ritm alert in societatea moderna. Cariera, dezvoltare personala, castiguri care sa iti permita...
Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla...