Femei vs barbati. 8 diferente mai putin cunoscute

Femei vs barbati. 8  diferente mai putin cunoscute

Oamenii si cimpanzeii seamana intre ei mai mult decat se intampla intre femei si barbati! Multa lume inca mai crede acest stereotip. Comparatia nu e deloc sustinuta de realitate! De fapt, barbatii si femeile pot fi in proportie de 99,7% similari! Acele 0,3 procente pot crea, insa, diferente destul de mari! Despre cele mai putin cunoscute, in materialul urmator!

Femei vs barbati. 8 diferente mai putin cunoscute:

1. Femeile au mai multe probleme cu digestia decat barbatii. Exista multe glume si meme-uri pe seama barbatilor care uita sa se mai ridice de pe WC. Intr-adevar, barbatii stau mult pe toaleta. N-o fac, insa, dintr-o cauza fizica, ci mai degraba dintr-una de natura psihica! Un studiu realizat in 2009 in revista Gender Medicine a incercat sa investigheze diferentele de gen in cazul diferitelor situații legate de defecare( constipatie, consistenta scaunului, etc). Oamenii de stiinta a concluzionat ca femeile au mai multe sanse de a experimenta obiceiuri intestinale anormale si constipatie decat barbatii. Cu alte cuvinte, femeile tind sa aiba mai multe probleme legate de intestin! Asadar, in mod firesc, femeiela ar trebui sa stea mai mult pe toaleta! De ce o fac barbatii? Se par ca din cauze ce tin de latura senitmentala. Ei cauta alinare si iesirea din cotodianul stresant, stand pe WC. Cel putin asta a concluzionat psihoterapeutul american Jonathan Alpert. Desi termina procesul de defecare, multi barbati aleg sa ramana pe toaleta, butonand telefonul si navigand pe internet. E locul unde ei, practic, se bucura de liniste!

2. Barbatii au dinti mai mari. Da, se pare ca dintii au sex. Stiinta a confirmat aceasta idee printr-un experiment destul de interesant, realizat de oamenii de stiinta de la Asociatia Indiana de Odontologie Criminalistica . 500 de oameni (jumatate femei, jumatate barbati) au fost studiati la nivelul cavitatii bucale; mai exact li s-au analizat dintii! Studiul complex a reliefat, printre altele, faptul ca barbatii prezinta dinti mai mari decat femeile!

3. In cazul femeilor, degetul aratator e aproape la fel de lung precum inelarul. Arunca o privire la mainile tale. Vei sesiza una dintre aceste situatii:a) inelarul este mai lung decat degetul aratator; b) inelarul si aratatorul sunt aproximativ egale. Daca te afli in prima categorie, esti barbat! Daca ti se potriveste al doilea scenariu, esti femeie. Daca e gresita teoria, nu ne invinovati pe noi, ci pe oamenii de stiinta de la Proceedings of the National Academy of Sciences,, care au realizat un amplu studiu in acest sens! S-a demonstrat ca, inainte de nastere, estrogenul si testosteronul controleaza genele, care, la randul lor, dicteaza lungimea degetelor!

4. Barbatii au gene mai lungi decat femeile. Testosteronul e vinovat de acest fenomen. De fapt, acest hormon determina cresterea parului de pe intregul corp! Nu numai ca declanseaza cresterea parului, dar il si ingroasa! A doua explicatia pentru genele mai lungi ale barbatilor tine de o iluzie optica! Practic, barbatii au ochii mai mici. In combinatie cu geneles si-asa lungi se creeaza iluzia unor gene mai mari. Un atuu pentru orice barbat, deoarece acest aspect atrage fara greseala! Pana la urma, e un dar, daca ne gandim ca multe reprezentante ale sexului frumoa fac orice sa-si mareasca genele!

5. Femeile se indragostesc mai greu decat barbatii. Indiferent de organul care provoaca dragostea,(creier, inima sau hormoni), femeile se indragostesc, in general, mai incet decat barbatii. Studiul amanuntite ale celor de la Universitatea de Stat din Pennsylvania nu mint: peste 25% dintre barbati s-au indragostit intre prima si a patra intalnire, in timp ce doar 15% dintre femei au ajuns la acelasi rezultat. Sa mai spuna cineva ca barbatii nu sunt romantici!

6. Barbatii singuri pot mirosi diferit. Exista mai multe moduri de a afla daca barbatul pe care il doresti se afla intr-o relatie. Unele metode sunt oarecum banale.. De exemplu, ii poti verifica inelarul(poate vezi o verigheta) sau starea de pe conturile sale de socializare. Exista, insa, o modalitate mai complexa de a afla daca barbatul e intr-o relatie sau nu! Un studiu ealizat de Van Sari Van Anders si de Katherine Goldey de la Universitatea St. Edwards din Texas, in 2010 releva faptul ca barbatii singuri au un miros mai puternic. Acelasi testosteron declanseaza asta! Totusi, alti experti nu sunt la fel de siguri de aceasta carcateristica. Ei cred ca sanatatea si igiena precara ar putea fi cauzele…

7. Femeile au mai multe cosmaruri decat barbatii. Cosmarurile femeilor pot fi impartite in 3 categorii principale: 1. se simt urmarite sau li se ameninta viata; 2. pierd pe cineva drag; 3. visul confuz, demonstreaza un studiu publicat in Science Daily. Sa te trezesti in miez de noapte cu inima care parca sare din pipet nu e o experienta de dorit! Ai putea sa incerci, insa, un truc pentru a combate cosmarurile! Mai exact, este vorba despre o metoda inclusa intr-un program de tratament dezvoltat de specialistul in vise, Rosalind Cartwright de la Rush University Medical Center. Pe scurt, prin intermediul acestui program, pacientul este ajutat sa schimbe in bine finalul unui cosmar!

8. Barbatii merg mai rar decat femeile la medic. Acesta nu credem ca e un secret prea mare pentru nimeni! Motivele s-ar putea sa nu fie la fel de clare , insa, pentru toate lumea. Cum ai reactiona, daca ti-am spune ca barbatii prefera sa treaca la treburile casnice, decat sa meargas la medic?! Esti uimita, asa-i? Da, e interesant ce au descoperit oamenii de stiinta de la Clinica din Cleveland! Aproape 40% dintre barbatii subiecti au recunoscut ca au fost invatati inca de mici ca nu trebuie sa se planga de sanatatea lor! Iarasi, un stereotip deloc sanatos! De asemenea, unii barbati se simt jenati si nu vor sa fie judecati de o alta persoana, chiar daca vorbim despre un medic specialist! O alta explicatie ar fi ca barbatii  nu vor sa afle de o potentiala boala grava, preferand sa isi traiasca viata fara frici si alte fobii!

Citeste si: Lucruri folosite de femei, dar create pentru barbati

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu de putine ori am auzit ca femeia este diferita de barbat. E adevarat, desi cele doua...
Poate fi greu de crezut, dar Victoria s Secret a fost, de fapt, creat pentru barbati. Acesta...
Barbatii nu sunt cei mai buni ascultatori de femei, indiferent ca vorbim despre un iubit, un prieten...