Asta da inovatie! ROCHIA care isi schimba culoarea in functie de...respiratie!

Asta da inovatie! ROCHIA care isi schimba culoarea in functie de...respiratie!

Ce ai zice daca in garderoba ta ai avea o rochie...atenta la sentimentele tale? Bine, sa nu exageram! Sa fie doar o rochie care sa isi schimbe culoarea in functie de ritmul respiratiei tale! Ti-ar placea?

Ei bine, o astfel de rochie nu e desprinsa din vreun film SF. Ea chiar exista! A fost dezvoltata de Cute Circuit, o firma recunoscuta pentru vestimentatiile sale electronice(imbracaminte high-tech).

Excentrica rochie dispune de senzori care pot detecta cat de repede respira femeia care o imbraca. Cand respiratia este rapida, rochia are culoare purpurie, devine verde cand respiratia are un ritm firesc si se transforma intr-o superba rochie turcoaz cand purtatoarea respira mai rar.

Zonele rochiei care isi schimba culoarea sunt realizate din grafen, un material cunoscut pentru rezistenta foarte mare si greutatea redusa. Grafenul este conductor de electricitate si poate fi facut transparent. Rochia dispune de o baterie minuscula incorporata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toate femeile sunt frumoase, indiferent de cum au fost inzestrate de Mama Natura. Mai dotate, mai slabe...
In istoria modei ramane memorabila imaginea iconica a fermecatoarei Audrey Hepburn imbracata in rochie scurta de mireasa...
Desi pare o certitudine,alegerea culorii rochiei de mireasa a devenit una din preocuparile viitoarelor mirese. Atat conceptul...