Femei. Ce spune inaltimea despre personalitate. Studiu

Femei. Ce spune inaltimea despre personalitate. Studiu

Inaltimea unei femei poate prezice trasaturile sale de personalitate sau elemente legate de cariera si dezvoltare personala? Se pare ca da! Mai multe studii in domeniu au gasit conexiuni in aceasta directie! Sigur ca personalitatea ta unica primeaza!

Femei. Ce spune inaltimea despre personalitate:

1. Femeile inalte au obiective marete. Cu cat esti mai inalta, cu atat aspiratiile tale sunt mai mari. Cel putin asta indica studiile efectuate de catre cercetatorii de la Universitatea St. Andrews si Universitatea din Stirling . S-a descoperit, astfel, ca femeile mai inalte tind sa fie mai ambitioase si mai pornite catre cariera, decat catre intemeierea unei familii! Dupa ce au studiat rezultatele unui chestionar aplicat diferitelor femei din Australia, Canada, Marea Britanie si SUA, psihologii au concluzionat ca femeile cu o inaltime peste medie sunt percepute ca fiind mai sigure pe ele, mai orientate spre cariera si mai dominante.

2. Femeile scunde au un spirit matern mai dezvoltat. Psihologii Universitatii Open din Milton Keynes(Anglia)) au descoperit ca femeile mai scunde tind sa prefere relatiile pe termen lung cu barbatii si, prin urmare, au copii. Femeile britanice cu inaltimi cuprinde intre intre 151 cm s 158 cm au mai multe sanse sa intemeieze o familie si sa aiba o casatorie stabila in jurul varstei de 42 ani!

3. Femeile inalte au parte de sarcini mai lungi. In 2015 , cercetatorii fundatiei americane March of Dimes au ajuns la concluzia ca inaltimea unei mame are un impact direct asupra duratei sarcinii. Pot fi atribuite mai multe cauze, inclusiv genele si nutritia, ceea ce releva faptul ca femeile mai inalte au sanse mai mici sa nasca prematur!

4. Femeile mai scunde sunt mai predispuse sa aiba mai multi copii. Desi femeile inalte pot avea sarcini mai lungi, in mod interesant si probabil datorita personalitatii lor materne , femeile mai scunde, mai ales in societatile moderne occidentale, tind sa aiba mai multi copii . Asta a relevat un studiu realizat in 2012 in revista Biology Letters.

5. Femeile inalte se lupta mai mult sa-si gaseasca un partener. Cand vine vorba de gasirea partenerului, studiile arata ca este maidificil pentru femeile inalt . Nu este surprinzator faptul ca personalitati inalte precum Taylor Swift au cautat mult pana au gasit iubirea adevarata! Un studiu realizat de catre Universitatea din St. Andrews in colaborare cu Universitatea din Stirling a reliefat faptul ca femeile mai inalte pot avea niveluri putin mai mari de testosteron sau niveluri mai scazute de estrogen. Asta inseamna ca sunt usor mai masculine! Iar barbatii cauta inconstient trasaturile de fertilitate la femei, oferindu-le sanse mai mari femeilor cu trasaturi materne dezvoltate.

6. Femeile scunde au probleme mai mari cu increderea. Cand vine vorba de construirea increderii si interactiuni sociale, femeile scunde sunt mai greu de convins si au probleme mai mari de incredere in comparatie cu cele inalte. Increderea in sine este legata de stima de sine . in 2014 a fost realizat un studiu(la Centru German de Cercetare a Diabetului – DZD) foarte interesan! Printr-un experiment de realitate virtuala ce presupunea o calatorie cu trenul subteran, participantii au experimentat avatare de diferite inaltimi. Rezultatele au aratat ca persoanele de statura mai mica au avut tendinta de a avea mai putina incredere in cei din jur!

Citeste si: Ce dezvaluie felul in care mergi despre personalitate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Greutatea corporala este esentiala pentru sanatate dar si pentru aspect. Pentru a nu deveni supraponderala trebuie sa...
Conform perceptiei generale un om nu mai poate creste in inaltime dupa ce trece de varsta adolescentei....
Se spune ca femeile sunt mai complexate decat barbatii. Poate doar la nivel declarativ! In realitate, are...