Cum sa inmoi pielea de la geaca

Cum sa inmoi pielea de la geaca

O geaca de piele noua are nevoie de cel putin 6-7 purtari pentru ca pielea sa se inmoaie, sa nu mai fie rigida si astfel sa o porti cu placere. Poti grabi procesul. Trebuie doar sa respecti pasii de mai jos.

Cum sa inmoi pielea de la geaca:

- foloseste ulei de ricin. Daca geaca e din piele autentica, atunci aceasta din urma apartine unui animal si se comporta exact ca pielea umana. Cand ai pieala uscata, te ajuta cremele hidratante. Acelasi lucru este valabil si pentru pielea gecii tale. Aplica uleiul folosind un prosop din microfibra. Aceste produse de inmuiere se gasesc cu usurinta in comert. Rolul uleiului de ricin este de a inmuia si de a proteja pielea.

- intinde bine uleiul. Asigura-te ca intinzi uleiul cu ajutorul prosopului ,astfel incat sa intre in toate crapaturile. Cu cat geaca este mai umeda, cu atat este mai bun rezultatul.

- freaca bine pielea. Dupa ce ai intins uleiul, e timpul sa zdrobesti pielea. Mai exact sa o freci cu mainile, cam in stilul in care ai spala rufe manual. Asa te vei asigura ca uleiul a intrat peste tot in piele;

- repeta procesul pana esti multumit/a de rezultat.

- incalzeste pielea. Cu ajutorul unui uscator de par, incalzeste pielea astfel incat aceasta sa absoarba uleiul. Asigura-te ca e un uscator cu termostat, deoarece va trebui sa reglezi temperatura. Aerul nu trebuie sa fie nici prea cald, nici prea rece. Tine uscatorul de par la 20 centimetri de geaca, in timpul utilizarii.

- sterge cu un prosop. Dupa incalzire, mai sterge odata cu un alt prosop de microfibra(curat). Asta pentru a evita o exfoliere excesiva.

Alternative. In locul uleiului de ricin poti folosi vaselina cosmetica sau creme pentru copii.

 Citeste si: Cum sa cureti o haina din piele

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Geaca de piele este o piesa vestimentara pe care foarte multe doamne si domnisoare o adora. Alegi,...
Esti o fana a muzicii rock? Iti doresti o piesa vestimentara stylish, dar indrazneata? Iubesti gecile de...
Hainele din piele sunt preferatele tale? Le porti frecvent, insa nu stii cum sa le cureti decat...