Care sunt beneficiile practicarii Power Yoga

Care sunt beneficiile practicarii Power Yoga

Practicarea PowerYoga reprezinta un mod ideal de a combina beneficiile mentale, fizice si spirituale ale yoga cu exercitii fizice intense.

Trebuie, insa, sa fiti atenti sa nu exagerati cu exercitiile fizice, neglijand principiile de baza ale yoga.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Alegeti momentul potrivit al zilei. Puteti practica power yoga dimineata, deoarece acest lucru va da suficienta energie pentru intreaga zi. Incercati sa combinati exercitiile de dimineata cu cele de seara, deoarece va vor garanta un somn linistit si un bun inceput pentru a doua zi dimineata,

Invatati sa respirati. Exercitiile power yoga au la baza o respiratie corecta, care va vor ajuta sa va mentineti un anumit ritm, sa va cunoasteti limitele si sa deprindeti obiceiuri sanatoase. Daca respiratia si pozitiile se sincronizeaza perfect, veti putea simti cu adevarat efectele benefice ale practicarii power yoga.

Incepeti cu un ritm usor si intensificati-l treptat, pe parcurs. Multe persoane practica power yoga pentru beneficiile legate de sanatate sau pentru a face pur si simplu miscare, insa aceste beneficii se obtin treptat, in timp. Nu va descurajati daca simtiti nevoia sa luati o pauza in timpul unui astfel de antrenament. Este foarte important sa respirati corect si sa constientizati ca veti capata rezistenta in timp.

Stabiliti-va teluri si un program realist. Inainte de a va inscrie la un curs de power yoga, sau de a cumpara un DVD pentru a practica yoga acasa este indicat sa stabiliti ce doriti sa obtineti facand acest lucru. In functie de acest scop ( antrenament de intretinere, cresterea flexibilitatii sau eliberare de stres), veti putea sa evitati febra musculara si suprasolicitarea.

Alegeti un curs sau o metoda de practicare a power yoga acasa in functie de scop si stilul yoga. Odata ce v-ati stabilit telurile, cautati un curs power yoga potrivit. Daca doriti sa practicati yoga acasa, alegeti un DVD potrivit nevoilor voastre.

Daca ati ales power yoga deoarece va pierdeti usor rabdarea, ar fi indicat sa optati pentru cursurile de intermediari. Este indicat sa invatati mai intai pozitiile si miscarile de baza si abia mai apoi sa va inscrieti la un curs pentru incepatori avansati sau intermediari, care implica armonizarea respiratiei cu miscarile fizice.

Dupa un antrenament energic, este indicat sa intrati intr-o stare de savanasa, meditativa, dupa cum urmeaza:

- Intindeti-va pe spate, cu picioarele usor departate si cu palmele catre corp.

- Lasati picioarele moi si inchideti ochii.

- Respirati adanc si concentrati-va asupra respiratiei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie...
Ai trecut de 50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In...
Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul plan! Cu cat esti mai sanatos, cu atat iti reusesc...