Cum sa fii un bun alergator

Cum sa fii un bun alergator

Alergatul poate parea destul de usor, insa daca doriti sa va apucati serios de acest exercitiu fizic veti vedea ca poate fi destul de dificil sa fiti buni alergatori.

Iata cateva sfaturi in acest sens:  

In primul rand, trebuie sa va formati un pas natural si comod de alergare, pentru a minimaliza riscul de accidentare si pentru a putea prinde viteza.

Adoptati, apoi, o postura corecta, cu spatele drept, bazinul in fata, cu trunchiul putin inclinat inainte, umerii drepti si coatele indoite, in miscare pe langa corp atunci cand alergati.

Respirati in mod natural si cum va este mai usor. Nu va tineti respiratia si nu uitati sa inspirati si sa expirati, deoarece lipsa de oxigern va va incetini ritmul de alergare. Pentru a respira corect este indicat sa inspirati pe nas si sa expirati pe gura.

Purtati incaltaminte adecvata pentru alergare. La inceput puteti folosi tenisi, insa daca doriti sa alergati de mai multe ori pe saptamana si sa mariti distantele, atunci este indicat sa investiti intr-o pereche de pantofi de sport comozi si care sa va sustina talpa piciorului, in mod corespunzator ( este indicat sa aveti putin spatiu intre varf si degetul mare).

Purtati imbracamintea adecvata, in functie de vreme, pentru a va simti comfortabil atunci cand alergati si a putea mentine pasul.

Dupa ce ati terminat de alergat este indicat sa faceti niste exercitii de intindere a muschilor, pentru a evita febra musculara.

Faceti-va un program de alergare si respectati-l, daca doriti sa fiti buni alergatori. Daca va stabiliti 30 de minute de alergare, zilnic, atunci trebuie sa respectati acest program, indiferent de conditiile meteo sau de starea de spirit. Astfel veti putea deveni buni alergatori, incet, dar sigur.

Pentru a nu va plictisi, puteti schimba ruta sau timpul de alergare, in mod regulat si puteti asculta muzica la casti.

Ingrijirea personala de dupa alergare este foarte importanta. Hidratati-va in mod corespunzator si adoptati o alimentatie sanatoasa, faceti un dus sau o baie calda, mergeti la masaj, incercati sa va relaxati si odihniti-va indeajuns, pentru a evita febra musculara si durerile de orice fel si pentru a putea alerga din nou a doua zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate...
Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...