Cum poti conecta doua monitoare la un Mini Mac?

Cum poti conecta doua monitoare la un Mini Mac?

Mini Mac este cel mai mic computer produs si vandut de catre Apple, din 2005 incoace, fiind un produs foarte popular si avand un pret acceptabil, calitati ce au dus la popularitatea sa sporita.

Cu toate acestea, forma Mini Mac implica o serie de limitari, computerul suportand un numar minim de upgrade-uri, pe care le poate face un utilizator (de exemplu cardul video este integrat in placa de baza, neputand fi upgradat).  

Utilizarea a doua monitoare in cazul unui Mini Mac poate spori productivitatea acestuia. Asadar daca doriti sa comparati doua documente word sau sa lucrati cu desene grafice, cele doua monitoare va pot fi extrem de utile.

Instalarea a doua monitoare in cazul unui Mini Mac se poate face folosind module add-on, cum ar fi Matrox DualHead2Go. Acesta din urma poate imparti display-ul pe orizontala, mimand un card grafic cu suport dual-monitor.

Iata ce trebuie sa aveti in vedere , daca doriti sa utilizati un Mini Mac cu doua monitoare:

- Cele doua monitoare (VGA sau DVI) sa fie de aceeasi marime si sa nu depaseasca 24 de inch.

- Trebuie sa aveti un modul add-on, cum ar fi Matrox DualHead2Go si un program care sa adauge o rezolutie standard, de exemplu SwitchReX, pe care sa le instalati in computer.

- Lansati apoi SwitchReX, mergeti la tab-ul Resolutions, de pe bara de sus, selectati “Custom” si apoi “New”. Daca rezolutia monitoarelor este de 1280 pe 1024, trebuie sa o setati la 2560 pe orizontala si 1024 pe verticala. Apasati apoi butonul “OK”, dubland astfel numarul de pixeli pe orizontala.

- Dupa instalarea si configurarea software-ului, inchideti Mini Mac.

- Conectati cablurile de intrare VGA ale celor doua monitoare la sistemul DualHead2Go, conectand apoi cablul VGA de la unitatea DualHead2Go la portul VGA al computerului Mini Mac. Puteti urma acest pas cu calculatorul pornit, acesta recunoscand dispozitivul ca pe unul plug-n-play.

- Porniti computerul Mac Mini si veti avea o unitate cu doua monitoare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca detii un dispozitiv de la Apple, indiferent daca vorbim de telefon, Mac sau Watch, afla ca...
Navigarea pe aplicatia Apple Maps ar trebui sa ofere indicatii vocale la fiecare pas, inca de la...
Te bucuri de noul tau telefon? E normal. Are designul dorit de tine, un ecran generos, se...