Cum sa faci apa de gura

Cum sa faci apa de gura

Apa de gura este importanta in igiena orala, mai ales daca folosesti un produs terapeutic. Pentru ca da! Exista apa de gura terapeutica(actioneaza pentru a contracara diversele probleme ale danturii, cum ar fi cariile) si apa de gura cosmetica(actioneaza impotriva respiratiei urat mirositoare). Azi, ti-am pregatit o reteta de apa de gura pe care o poti pune in practica acasa! Avantajul: controlezi ingredientele!

Apa de gura. Eficienta. Acest aspect depinde de menirea respectivului produs. Cum scriam si mai sus, exista apa de gura terapeutica si apa de gura cosmetica.

Apa de gura cosmetica ofera o senzatie temporara de prospetime si poate anihila tot pe termen scurt respiratia urat mirositoare. Altfel, acest tip de gura nu aduce alte beneficii.

Apa de gura terapeutica are ingrediente active menite sa serveasca unui pe termen lung. Poate contine: fluor, pentru prevenirea aparitiei cariilor; peroxid – cu rol de albire; clorhexidina, un agent antimicrobian, menit sa ajute la combaterea gingivitei si parodontozei. Multe dintre aceste ape de gura terapeutice pot ajuta in anumite situatii, dar uneori pot exista efecte secundare, care le fac periculoase pentur utilizarea zilnica.

E de evitat apa de gura cu alcool? Acest produs de igierna oral de gura nu est necesar pentru majoritatea oamenilor sanatosi; cei care se spala eficient pe dinti si folosesc ata dentara n-au nevoie de apa de gura! Cele mai multe ape de gura populare contin alcool. Din pacate, utilizarea aacestor produse pe termen lung poate provoca uscarea gurii(productie insuficienta de saliva), ceea ce mareste riscul de aparitie a cariilor. Asadar, tu alegi daca folosesti alcool in reteta pentru apa de gura!

Cum sa faci apa de gura. Ingrediente:

- o lingura de sare;

- o lingura de bicarbonat de sodiu ;

- o lingura de xilitol;

- 8 picaturi de ulei esential de menta/ alt ulei (optional);

- 20 picaturi orale cu minerale;

- o cana de apa distilata

Cum sa faci apa de gura. Mod de preparare:

- adauga toate ingredientele intr-un recipient pentru depozitare;

- amesteca bine;

- agita apa de gura, inainte de fiecare utilizare. Astfel, se vor imprastia uleiurile si bicarbonatul de sodiu, car s-ar putea depune pe fundul sticlei;

Cum si cand sa folosesti apa de gura de casa:

- inainte sau dupa spalatul pe dinti;

- intre periaje, atunci cand nu ai cum sa te speli pe dinti in timpul zilei;

- clateste-te cu apa de gura, dupa utilizarea atei dentare. Vei elimina, astfel, resturile alimentare dintre dintre dinti;

- nu folosi mai mult de 15 ml la o clatire;

- clateste-te circa 30 secunde;

- fa gargara cu apa de gura. Vei curata astfel zona din spatele limbii si gatul. Procesul este cu atat mai util cu cat ai o durere de gat.

Sfat: nu prepara cantitate mare de apa de gura! Fa doze mici si dese. Apa de gura se poate deteriora. In mod ideal, fa un amestec care sa iti ajunga circa 7 zile!

Citeste si: Zece intrebuintari ale apei de gura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Corsodyl, apa de gura si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum...
Cu ingrozitoarele majorari de preturi la alimente si alte lucruri, vine un moment in care cheltuiesti mai...