Cum sa scapi de respiratia neplacuta provocata de usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cu toate acestea, multe persoane se feresc sa il consume din cauza mirosului pe care il provoaca, mai ales in gura. Nu ar trebui sa procedezi asa! Cel putin, nu cand stai in confortul propriului camin! Exista solutii de a indeparta mirosul neplacut provocat de alicina, substanta de natura sulfuroasa existenta in usturoi.

Cum actioneaza alicina, substanta sulfuroasa care provoaca mirosul aparte al usturoiului? Aceasta substanta nu patrunde doar in cavitatea bucala, ci se imprastie si in sange. Astfel, mirosul de usturoi poate ramane in plamani timp de 24-48 de ore (1-2 zile), dupa consum. De aceea nu e usor sa inlaturi respiratia urat mirositoare. Adica nu e suficient sa te speli pe dinti.

Cum sa scapi de respiratia neplacuta provocata de usturoi:

- mesteca cateva frunzulite de patrunjel proaspat/de menta;

- bea ceai verde/ceai de scortisoara;

- bea limonada/ mananca o lamaie. Lamaile Meyer sunt suficient de dulci pentru a fi consumate fara dificultate. Daca mergi pe varianta limonada, alege una de casa. Cele din comert contin prea putin suc de lamaie;

- aplica o lingurita de otel inoxidabil peste tot in gura. Atinge interiorul cavitatii bucale, cat poti de eficient, inclusiv limba si obrajii interiori.

Cum sa indepartezi mirosul de usturoi din casa:

- deschie geamurile si foloseste un odorizant.

- pune un castronas/farfurioara cu bicarbonat de sodiu in bucatarie(sau in camera in care miroase a usturoi).

Citeste si: De ce e bine sa pui usturoi sub perna inainte de culcare