De ce este contraindicat sa punem hartie igienica pe colacul de toaleta

De ce este contraindicat sa punem hartie igienica pe colacul de toaleta

Una dintre cele mai comune idei preconcepute este aceea ca un strat de hartie igienica asezat pe colacul de toaleta ne poate feri de contactarea anumitor bacterii si boli. Iata de ce este contraindicat sa facem acest lucru:

In primul rand trebuie sa stiti ca materialul din care este facut un colac de toaleta este de asa natura incat impiedica imprastierea bacteriilor, deci acesta nu reprezinta un mediu propice pentru contactarea vreunei infectii.

In al doilea rand, studiile arata ca germenii din baie se afla tocmai pe hartia igienica, deoarece nimeni nu atinge colacul de toaleta cu mainile, insa cu totii atingem hartia igienica. Datorita faptului ca hartia este absorbanta, aceasta atrage germenii, care provin din toaleta si se risipesc in aer, atunci cand tragem apa.

Un alt fapt ingrijorator este acela ca majoritatea oamenilor nu stiu sa se spele corect pe maini si anume sa-si umezeasca mainile si sa le imbrace in sapun, timp de 20 de secunde, inainte de a le clati.

Mai mult, uscatoarele de maini din toaletele publice sunt aparate care imprastie bacterii si foloisrea lor in aceste locatii este contraindicata.

Asadar este foarte important sa va spalati corect pe maini si sa nu puneti un strat de hartie igienica pe colacul toaletei, daca va aflati intr-un loc public si cu siguranta nu veti contacta bacterii sau infectii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Respiratia provocata de consumul de alcool(respiratie alcoolica) poate fi jenanta si enervanta. Este, de fapt, vorba despre...
Cablurile de alimentare se inmultesc pe zice trece in casa omului modern. Cablul de la internet, de...