Tatuaje. In ce parti ale corpului sa nu te tatuezi si de ce

Tatuaje. In ce parti ale corpului sa nu te tatuezi si de ce

Tatuajele sunt din ce in ce mai populare. Statisticile ultimilor ani arata ca 43% dintre oameni isi fac un tatuaj pentru a-i onora pe cei dragi, iar 37% pentru stil. Restul o fac din pasiune pura: pentru ca le place ideea de a avea macar un tatuaj. Totusi, nu te avanta sa iti faci tatuaje sau, macar, alege cu grija zona corpului! Medicii si artistii tatuatori ne sfatuiesc sa nu tatuam anumite parti ale corpului. Care sunt acestea si de ce, vezi in cele ce urmeaza:

1. Coate. Specialistii nu recomanda sa-ti faci un tatuaj pe coate, deoarece in aceasta zona cerneala se pastreaza cu greu. Mai mult decat atat, pielea este foarte groasa, astfel incant artistul tatuator va trebui sa lucreze foarte mult zona. Pe scurt, va dura nu gluma! Iar daca ai ales sa faci, totusi, un tatuaj pe cot, nu uita sa hidratezi sistematic pielea in acea zona! Altfel, desenul va disparea foarte repede.

2. Axile(subsuori). Specialistii spun ca la subsuori doare cel mai tare cand te tatuezi. S-ar putea chiar sa nu rezisti durerii severe(multe persoane cedeaza). Asa ca gandeste-te de doua ori, inainte de a incerca un tatuaj in aceasta zona!

3. In spatele genunchilor. Zona din spatele genunchilor este foarte sensibila si are multe terminatii nervoase. La fiecare intepatatura a acului, te vei simti extrem de incomod.

4. Maini si degete. Acestea sunt locuri populare pentru aplicarea unui tatuaj. Specialistii spun, insa, ca nu este recomandat sa ai tatuaje pe maini si pe degete, deoarece aceasta este o zona deschisa, iar expunerea la soare iti va decolora rapid tatuajul! Mai mult, pe partile laterale ale degetelor tusul se decoloreaza imediat dupa vindecare.

5. Cutie toracica. Cu siguranta arata minunat un astfel de tatuaj, insa durerea e mare. Pe locul 2, dupa axila! In plus, procesul de vindecare poate dura mai mult pentru femeile care sunt nevoite sa poarte sutiene. Pielea le va fi iritata tot timpul!

6. Fata. Tenul are o piele sensibila si o multitudine de terminatii nervoase. Lasand durerea la o parte, s-ar putea sa nu merite efortul. Niciun artist tatuator nu va garanta un desen in zona fetei mai mult de 2-3 ani. Daca totusi ai decis sa te tatuezi pe fata, nu uita sa folosesti zilnic protectie solara!

7. Glezne si fluierul piciorului. Aceste zone intra frecvent in contact sosetele si incaltamintea, iar prin frecare tatuajul isi va pierde repede din stralucire. Nici la capitolul durere nu va fi usor. Aceasta zona este situata de specialisti pe locul 3 in topul durerii, dupa axile si zona toracica!

Tatuaje. Diagrama durerii. Mai jos, poti vedea un grafic al zonelor dureroase in cazul tatuajelor, atat pentru barbati cat si pentru femei. Zonele rosii sunt cele mai dureroase. Zonele portocaliu si galben sunt mai putin sensibile, iar zonele marcate cu albastru sunt nedureroase.

diagrama durere tatuaje

Citeste si: Cum sa indepartezi in mod natural un tatuaj?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tatuajele cu cerneala alba sun in tendinta. Totusi, nu e de jucat cu asa ceva! Aceasta forma...
Te gandesti sa iti faci un prim tatuaj, dar nu esti sigur/a ca e decizia cea buna?...
Un tatuaj nou necesita atentie si ingrijire speciala. De asemenea, exista anumite actiuni pe care nu trebuie...