Zece intrebuintari ale apei de gura

Zece intrebuintari ale apei de gura

Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum urmeaza.

1. Eliminarea mirosurilor neplacute din cosul de gunoi se poate realiza prin introducerea in acesta a unui prosop de hartie, imbibat in apa de gura.

2. Curatarea si dezinfectarea periutei de dinti se poate realiza prin imbibarea acesteia in apa de gura, peste noapte.

3. Eliminarea purecilor de pe animalele de companie se realizeaza prin aplicarea si masarea apei de gura pe blana acestora.

4. Calmarea mancarimilor provocate de muscaturi de insecte se poate realiza prin aplicare pe zona afectata a apei de gura, care contine alcool si mentol, ce calmeaza iritatiile.

5. Tratarea ciupercii piciorului se poate realiza prin inmuierea picioarelor in apa de gura.

6. Apa de gura poate avea rol de odorizant, daca este aplicata la subrat, pentru a elimina mirosurile neplacute, cauzate de transpiratie.

7. Curatarea vasului de toaleta se poate face prin turnarea unei cantitati mici de apa de gura, care va dizolva depunerile de calcar si va elimina mirosurile neplacute.

8. Tratarea matretii se poate realiza prin masarea unei cantitati mici de apa de gura pe scalp, dupa spalarea parului, permitand ca aceasta sa actioneze timp de cateva minute, inainte de uscare.

9. Tratarea acneei se poate realiza prin aplicarea unei cantitati mici de apa de gura pe zonele afectate, deoarece alcoolul din aceasta curata porii si usuca cosurile.

10. Curatarea monitoarelor de calculator sau a ecranelor telefoanelor se poate realiza cu usurinta, prin aplicarea unei cantitati mici de apa de gura, care datorita continutului de alcool va indeparta praful si urmele de murdarie de pe acestea.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aparitia cosurilor poate fi adesea inopinata, acestea ivindu-se tocmai cand avem un eveniment foarte important. Cauza lor...
Apa de gura este importanta in igiena orala, mai ales daca folosesti un produs terapeutic. Pentru ca...
Citeste prospectul medicamentului Corsodyl, apa de gura si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...