Ce legatura exista intre deodorante, antiperspirante si cancerul de san

Ce legatura exista intre deodorante, antiperspirante si cancerul de san

Majoritatea oamenilor nu fac diferenta intre deodorante si antiperspirante, crezand ca ambele au acelasi efect, insa acest lucru nu este adevarat.

Deodorantele permit eliberarea transpiratiei, insa suprima mirosul neplacut. Antiperspirantele, pe de alta parte, contin chimicale care infunda porii si nu permit eliminarea transpiratiei.

Atat deodorantele cat si antiperspirantele pot avea consecinte grave asupra sanatatii, deoarece chimicalele (aluminiu, etc) din acestea pot cauza diferite boli, printre care se numara si cancerul.

Studii recente arata ca antiperspirantele pot provoca cancer la san, iar riscul este sporit daca folositi antiperspirant imediat dupa epilare. Mai mult, aluminiul din antiperspirante este absorbit prin piele, ajunge in sange si se acumuleaza in creier, putand cauza Alzheimer.

Daca inainte se credea ca deodorantele sunt mai sigure decat antiperspirantele, studii recente au demonstrat contrariul. Parabenii din acestea pot provoca cancer la san.

Specialistii recomanda folosirea de produse naturale si cosmetice ecologice, pentru a preveni aparitia unor boli usoare sau a cancerului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul la san este al doilea cel mai comun tip de cancer in randul femeilor, afectand una...
Cancerul la stomac, cunoscut si sub denumirea de cancer gastric, se produce atunci cand celulele sanatoase din...
Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la...