Cum poti obtine unghii puternice?

Cum poti obtine unghii puternice?

Unghiile sunt mai mult decat partile tari de la sfarsitul degetelor de la maini si picioare - acestea sunt o fereastra in sanatatea ta si arata altora cat de bine ai grija de restul corpului tau.

Acestea pot parea mici si neimportante, dar nu ar putea fi mai departe de adevar. Deci, cum ai grija de unghiile tale? Cele mai multe intaritoare de unghii de pe piata nu te ajuta cu adevarat la unghiile fragile. O dieta sanatoasa si urmatoarele sfaturi sunt cea mai buna alegere.

Iata cum sa obtii unghii puternice:

- Daca nu mananci bine, se vede - nimic nu poate acoperi acest lucru. Mananca mai multe alimente bogate in proteine si te vor ajuta sa ti se dezvolte unghii puternice. Alimentele bogate in sulf sunt de asemenea vitale pentru unghii si sanatatii fizice, aceste alimente includ mere, castraveti, struguri, usturoi, sparanghel si ceapa.

- Cel mai mare dusman al unghiilor este apa. Incerca sa nu iti lasi unghiile mult timp scufundate in apa, fie ca este vorba de curatare, inot, sau orice altceva.

- Nu iti roade unghiile – iti poate parea un lucru evident de spus, dar multi dintre noi inca il fac. Sa te abtii de la obiceiul de a-ti roade unghiile poate fi greu, dar unghiile tale vor fi frumoase ca rezultat.

- Pastreaza-ti unghiile taiate scurt. Mai putin de un centimetru dupa sfarsitul degetelor. Acest lucru te ajuta sa le previ sa se rupa, la fel cum iti faci degetele sa arate frumoase si subtiri.

- Nu-ti utiliza unghiile ca instrumente. Ele nu sunt menite sa dezlipeasca autocolante, sa deschida scrisorile sau sa razuiasca resturi de alimentare de pe vase.

- Cand cureti, speli vasele, lucrezi cu orice produs chimic sau gradinaresti, asigura-te ca porti manusi de cauciuc. Procedand astfel iti protejezi unghiile si mainile, de a fi distruse de umiditate, rupte si foarte murdare.

- Daca iti place sa porti lac pe unghii, asigura-te ca adaugi un strat de baza clar inainte de a aplica culoarea. Acest lucru te va ajuta la intarirea unghiilor si sa nu ti se ingalbeneasca unghiile. Este un bonus, culoarea ta va rezista mai mult.

- Pentru repararea unghiilor rapid, sa pastrezi o pila oriunde iti petreci mai mult timpul - in bucatarie, birou, sala de sport, etc. Daca observi o unghie care este pe cale sa se rupa sau a fost ciobita din accident, pileste-o ca sa o pastrezi de la a se deteriora din ce in ce mai mult.

- In timp ce te uiti la TV, astepti cina sa se termine de gatit, citesti o carte, sau mergi acasa de la munca, da-ti un tratament de relaxare pentru unghii. Fa-ti timp pentru a te masa pe degete, unghii si in palme cu lotiune pentru maini bogata in vitamine. Este o senzatie placuta si infuzarea lor ajuta la hranirea acestora cu substante nutritive.

Sa obtii unghii mai puternice nu este asa de greu cum credeai. Cu aceste sfaturi vei fi pe calea de a avea unghii puternice, sanatoase in cel mai scurt timp!
 
Unelte necesare:
•    Alimente bogate in proteine si sulf
•    Pila
•    Lotiune pentru maini bogata in vitamine    
•    Manusi de cauciuc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Petele albe de sub unghii(leuconichie) apar parca din nimic. Exista, insa, intotdeauna o cauza. Sa fie ingrijirea...
Sanatatea este esentiala pentru orice persoana. Fara ea, evolutia umana este aproape imposibila. Sunt multe feluri in...
Oamenii au unghii diferite. Unele pot fi lungi si late, mici si patratice, iar altele pot fi...