Cum sa-ti aplici un tratament facial acasa?

Cum sa-ti aplici un tratament facial acasa?

Tratamentele faciale profesioniste sunt extraordinare, insa pot fi destul de costisitoare.

Pentru a va pastra tenul sanatos, puteti incerca acasa un tratament facial potrivit oricarui tip de piele, o data pe saptamana.

1

Purificarea tenului

Trebuie sa va curatati fata, gatul si urechile cu un demachiant de calitate, pentru a indeparta impuritatile. Folositi un demachiant special penmtru ochi.

2

Exfolierea

Aplicati o masca exfolianta pe fata si masati-o cu miscari circulare. Concentrati-va in zona din jurul nasului si pe frunte, daca aveti tenul mixt, deoarece aceste zone prezinta mai mult sebum. Clatiti-va bine pe fata, deoarece mastile exoliante pot usca fata. Daca doriti sa optati pentru o masca naturala exfolianta, puteti amesteca zahar cu ulei extravirgin de cocos.

3

Deschiderea porilor

Puteti face acest lucru in mai multe moduri. Inmuiati o carpa moale in apa calduta si masati-va fata, repetand operatiunea de 2-3 ori sau puteti folosi o infuzie cu apa fierbinte.

4

Aplicarea unei masti

Pentru tenul gras, folositi o masca de argila. Pentru tenul uscat, optati pentru un gel hidratant sau o masca-crema. Aplicati masca, evitand zona ochilor. Lasati-o sa-si faca efectul timp de 10-20 de minute (sau conform indicatiilor de pe recipient). Clatiti bine. Puteti sa va faceti acasa mastile, daca doriti.

5

Hidratarea

Aplicati o crema hidratanta pe fata si pe gat. Exista o serie de produse, din care puteti alege, daca doriti sa optati pentru ceva ieftin si organic, puteti folosi ulei extravirgin de cocos.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parafina are efect calmant, regenerator si de hidratare asupra tenului , datorita continutului de substante nutritive ce...
Minimalizarea porilor este un factor important pentru mentinerea sanatatii tenului, deoarece acest lucru impiedica acumularea unei cantitati...
Calcaiele uscate si crapate sunt o problema cu care ne confruntam pe parcursul intregului an, insa ele...