Cum sa eviti problemele tenului gras?

Cum sa eviti problemele tenului gras?

Oamenii au tipuri diferite de piele: normala, uscata, grasa, mixta sau sensibila.

Fiecare tip de ten are nevoie de ingrijiri diferite pentru a-l mentine sanatos si stralucitor. Unul dintre cele mai pretentioase tipuri este tenul gras.

Existenta glandelor sebacee hiperactive duce deseori la o piele grasa. Persoanele cu acest tip de ten sunt susceptibile la aparitia cosurilor, punctelor negre sau altor afectiuni ale pielii. Sebumul iese cu usurinta din porii pielii, conferind fetei aspectul gras, neatragator.

Exista multe cauze pentru un ten gras. Pot fi genetice, hormonale, datorate sarcinii, anticonceptionalelor, unei anumite diete sau anumitor cosmetice. Conditiile meteo – vremea calda sau umeda pot fi uneori invinovatite.

Ingrijirea tenului gras

Daca ai acest tip de piele, e foarte important sa il ingrijesti corespunzator. Fara o asemenea ingrijire, problemele jenante precum cosurile sau punctele negre, te vor urmari pentru mult timp.

- Spala-te pe fata cu apa calda si sapun delicat sau spuma pentru fata. Alege produse care sa nu aiba aditivi artificiali. Sapunurile pentru curatare intensa ar trebui evitate. Prin spalarea corecta a fetei poti evita astuparea porilor, poti impiedica formarea cosurilor si punctelor negre.

- Nu freca sapunul direct pe fata. Acest lucru poate infunda porii. In schimb, fa acest lucru cu varfurile degetelor. Apoi, cu degetele sapunite, maseaza fata cu miscari in sus si spre lateral.

- Curata-ti fata de doua sau cel mult trei ori pe zi. Ai nevoie sa iti mentii pielea curata, insa spalarea prea frecventa va determina o supraproductie de sebum.

- Evita produsele pentru fata care sunt prea astringente. Aceste produse pot elimina prea mult din sebum, ceea ce va incuraja descuamarea pielii. Glandele sebacee tind sa produca si mai mult sebum atunci cand acesta este indepartat, pentru ca va incerca sa compenseze pierderile. Produsele pe baza de apa sunt mai bune.

- Foloseste un hidratant fara ulei in compozitie pentru a-ti mentine pielea supla. Totusi ai nevoie sa mentii hidratarea pielii tale. Dar anumite produse de hidratare sunt pe baza de ulei, ceea ce inseamna doar un adaus la pelicula de grasime pe care o ai deja. Cauta produse fara uleiuri pentru a-ti mentine aspectul mat al tenului.

- Opteaza pentru farduri fara uleiuri. Inainte de a cumpara produse cosmetice, verifica eticheta si asigura-te ca nu au uleiuri in compozitie sau ca sunt create special pentru tenul gras. Nu folosi machiaj pe cat posibil sau opteaza doar pentru o acoperire usoara. Acest lucru ajuta la impiedicarea inchiderii porilor. Cel mai important, indeparteaza machiajul cat de repede poti cu un demachiant usor sau solutie de curatat fata. Nu dormi niciodata cu machiajul pe fata! Poti folosi o crema de zi care reduce productia de sebum inainte de a folosi farduri.

- Evita mancarurile care sunt considerate uleioase sau grase. Alimentele prajite sunt interzise. Las-o mai usor cu carnea de porc, pielea de pui si alte tipuri de mancaruri bogate in grasimi.

- Mentine un stil de viata mai sanatos. Mananca sanatos, bea suficienta apa, fa sport, nu fuma (sau stai departe de fumatori), evita poluantii din aer si pe cat posibil, dormi cat timp e nevoie.

Exista si un avantaj in a avea tenul gras. Expertii au observat ca pielea indivizilor cu ten gras imbatraneste mai lent in comparatie cu cea a indivizilor cu alte tipuri de ten. Cu regimul zilnic, special pentru piele, poti evita cu usurinta problemele cauzate de acest tip de ten.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista mai multe tipuri de cosuri. Acneea este o boala de piele, care poate fi tratata doar...
Din categoria uleiurilor esentiale cu proprietati terapeurice esentiale asupra sanatatii face parte si uleiul de vetivert. Uleiul...
Tratamentele faciale profesioniste sunt extraordinare, insa pot fi destul de costisitoare. Pentru a va pastra tenul sanatos,...