Metode de ingrijire a pielii sensibile

 Metode de ingrijire a pielii sensibile

Dermatologii definesc pielea sensibila ca fiind foarte uscata si predispusa la roseata, iritatii, cosuri si pete.

Expunerea imdelungata la factori de mediu, cum ar fi soarele, vantul, caldura sau frigul, precum si chimicalele din produsele de infrumusetare sau folosirea excesiva a machiajului, pot cauza reactii adverse la nivelul pielii sensibile.

Gradul de sensibilitate a pielii difera de la o persoana la alta, acest tip de piele fiind foarte delicata si necesitand ingrijiri speciale. Daca aveti piele sensibila, tot ce trebuie sa faceti este sa o ingrijiti in mod corespunzator, pentru a o mentine sanatoasa si stralucitoare.

Iata cateva metode de ingrijire a pielii sensibile:

1. Beti zilnic apa cu lamaie, deoarece acest fruct contine vitamina C si antioxidanti, ce impiedica radicalii liberi sa aiba o influenta negativa asupra pielii sensibile. Mai mult, apa cu lamaie curata toxinele din sange, ajutandu-va sa aveti o piele stralucitoare si fara acnee, pete, riduri sau alte probleme. Stoarceti o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa calduta, adaugati putina miere si beti acest amestec in fiecare dimineata pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de micul dejun.

2. Folositi crema de protectie solara pe tot parcursul anului, deoarece protejeaza pielea sensibila de ultravioletele daunatoare ale soarelui. Majoritatea cremelor contin ingrediente toxice, ce pot dauna pielii sensibile, asadar este indicat sa folositi o crema de protectie solara cu continut de oxid de zinc si dioxid de titan, ce nu cauzeaza efecte secundare. Indiferent de anotimp este indicat sa aplicati o crema cu factor de protectie 30, ce blocheaza 97% din ultraviolete, cu 20-30 de minute inainte de a intra in contactul cu soarele.

3. Alegeti produsele de ingrijire a pielii adecvate. Fie ca este vorba de sapun, demachiant, crema hidratanta sau masti faciale, trebuie sa cumparati produse speciale pentru pielea sensibila. Evitati folosirea unor produse cosmetice cu continut de alcool, exfolianti duri, sulfat de sodiu, acizi, agenti de colorare sau mirosuri sintetice, deoarece acestea pot irita pielea. In schimb este indicat sa folositi produse cu continut de antioxidanti puternici si alte ingrediente antiinflamatorii, precum ceaiul verde, aloe vera, musetel, plante marine, galbenele si ovaz. Cu cat un produs de ingrijire a pielii contine mai putine ingrediente, cu atat e mai benefic pentru pielea sensibila.

4. Folositi cat mai putine cosmetice. Persoanele cu pielea foarte sensibila trebuie sa fie foarte atente atunci cand cumpara produse de machiaj. Daca faceti parte din aceasta categorie, folositi pudra de fata cu continut scazut de conservanti, fond de ten pe baza de silicon ( pentru o iritare minima a pielii), creioane dermatografe si de conturare a sprancenelor si evitati produsele rezistente la apa si cele impotriva imbatranirii pielii.

5. Hidratati-va pielea sensibila cu ulei de cocos, deoarece are un continut ridicat de acizi grasi, care hidrateaza in profunzime pielea si previn uscarea excesiva a acesteia. Uleiul de cocos penetreaza adanc porii, hranind si hidratand pielea din interior si trateaza psoriazisul, dermatita si eczemele, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antimicrobiene. Mai mult, acest tip de ulei previne arsurile cauzate de soare, la nivelul pielii. In fiecare seara, inainte de culcare, aplicati ulei de cocos pe fata, brate si picioare, masandu-l pentru a fi absorbit mai bine de piele si faceti dus dimineata, pentru a-l indeparta. Acest tratament zilnic va va face pielea catifelata si frumoasa.  

6. Curatati-va tenul cu lapte prospat, deoarece acesta constituie un demachiant ideal pentru pielea sensibila. Datorita proprietatilor antiinflamatorii si calmante laptele impiedica uscarea pielii si aparitia mancarimilor, hidratand tenul in profunzime. Imbibati o discheta demachianta in lapte si masati-va fata. Lasati laptele sa actioneze timp de 5-15 minute si apoi clatiti-va cu apa calduta. Repetati zilnic acest procedeu, pentru a avea un ten sanatos si luminos.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai pielea subtire sau fina, e foarte posibil sa ai o piele sensibila. Cel mai probabil...
Timpul trece si moda se schimba, insa lupta pentru frumusete nu dispare, mai ales pentru reprezentantele sexului...
Muscatele tale superbe s-au ofilit iarna trecuta? Cu siguranta, n-ai stiut cum sa le ingrijesti. Aceste flori...