Tratamente faciale de incercat acasa

Tratamente faciale de incercat acasa

Tratamentele faciale sunt extrem de benefice, insa pot fi destul de costisitoare.

Iata cum puteti sa le faceti acasa, folosind ingrediente obisnuite:

Pentru toate tipurile de ten

Luminozitate: Taiati o felie de papaia coapta si inlaturati pulpa si semintele. Masati-va interiorul cojii pe fata proaspat spalata, concentrandu-va pe liniile din jurul gurii si a ochilor, pe tample, pe gat si pe maini.

Lasati stratul aplicat sa se usece timp de 15-20 de minute si apoi clatiti-va cu apa calduta. Puteti aplica aceasta masca de 2 ori pe saptamana. Enzimele din papaia exfoliaza, vindeca arsurile cauzate de soare, diminueaza petele si netezesc pielea. Drept urmare, tenul va fi mai luminos si va avea un aspect oarte ingrijit.

Exfoliere: Amestecati o lingurita de miere cu o lingurita de ulei de masline. Separat, pregatiti un terci de ovaz, cu o cantitate mica de apa, pentru a obtine o pasta uscata. Adaugati apoi mierea si uleiul de masline peste terci si aplicati compozitia pe fata, masand-o incet, in cercuri concentrice, evitand zona ochilor. Clatiti-va apoi cu apa calda si stergeti-va bine pe fata. Aceasta masca poate fi aplicata de 2 ori pe saptamana si are efect de exfoliere, datorita terciului de ovaz si de hidratare, gratie mierii si uleiului de masline.

Purificare: In acest sens puteti utiliza un amestec de o lingurita de iaurt grecesc simplu, cu doua lingurite de ulei de masline si o jumatate de lingurita de ulei de lamaie ( a nu se conunda cu zeama de lamaie; uleiul de lamaie este un ulei esential, ce se poate procura din magazinele cu produse naturiste). Compozitia trebuie sa fie putin lichida, insa nu prea subtire si este indicat sa fie masata pe piele si inlaturata imediat cu ajutorul unei carpe, inmuiata in apa calda. Acest tratament se poate aplica zilnic. Folositi uleiuri de buna calitate si veti fi surprinse de rezultatele asupra tenului. Evitati zona ochilor.

Pentru tenul gras si cu pete:

Lifting si fermitate: Amestecati doua lingurite de iaurt simplu cu o lingurita de zeama proaspata de lamaie si aplicati compozitia pe fata si gatul si lasati-o sa se usuce, timp de 20-30 de minute. Masca va strange pielea de pe fata si gat, creand un efect de liting si fermitate. Puteti s-o lasati pana la o ora, pentri efecte mai vizibile. Indepartati apoi masca cu apa calduta, clatind apoi cu apa rece. Puteti aplica masca de 2-3 ori pe saptamana sau ori de cate ori aveti nevoie de un lifting facial, efectele sale incluzand diminuarea petelor, a cicatricelor cauzate de acnee, ajutand, de asemenea, la diminuearea eruptiilor acneice.

Tonifiere: Acest tratament tonifiant pentru ochi ajuta la reducerea umflaturilor, la relaxarea, improspatare si energizarea pielii, avand un efect mult mai racoritor decat castravetii. Spalati-va pe ochi, faceti un ceai verde cu adaos de musetel, lasati-l sa se raceasca, inmuiati dischete demachiante in ceai si stoarceti excesul de lichid. Aplicati apoi dischetele pe ochi si lasati-le sa actioneze timp de 15 minute. Puteti repeta acest procedeu zilnic.     

Pentru tenul uscat

Calmare: Amestecati 2 lingurite de miere cu o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie. Aplicati masca pe fata curata si lasati-o sa actioneze 20 de minute. Clatiti-va fata cu apa calduta si apoi cu apa rece. Puteti aplica masca de 3 ori pe saptamana, efectele sale fiind de vindecare, hidratare si de echilibrare a PH-ului tenului, datorita mierii, care are efect dezinfectant.

Hidratare: Dermatologii recomanda fulgii de ovaz si fenicul pentru hidratarea pielii uscate. Macinati o lingurita de fulgi de ovaz in blender si puneti pudra obtinuta la o parte. Adaugati o jumatate de lingurita de fenicul in jumatate de cana de apa fiarta si lasati-le sa infuzeze timp de 20 de minute. Lasati ceaiul de fenicul sa ajunga la temperatura camerei si apoi amestecati o lingurita din el cu o lingurita de fulgi de ovaz macinati si cu o lingurita de miere. Aplicati amestecul pe fata curata si lasati-l sa actioneze timp de 20 de minute. Clatiti cu apa calda si apoi cu apa rece. Masca poate fi aplicata de doua ori pe saptamana.

Iluminare: Amestecati 2 lingurite de smantana cu doua lingurite de miere si o lingurita de otet de mere sau zeama de lamaie. Aplicati amestecul pe fata curata si lasati-l sa actioneze 20 de minute. Clatiti mai intai cu apa calduta si apoi cu apa la temperatura camerei. Masca poate fi aplicata de 2 ori pe saptamana, avand efect de exfoliere, iluminare si hidratare a pielii, diminuand urmele de acnee si impiedicand aparitia cosurilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista o serie de masti antibronz care protejeaza tenul de razele ultraviolete daunatoare, pe timpul verii, scapandu-va...
Tratamentele faciale cu laser imbunatatesc aspectul pielii si elimina ridurile, cicatricile si liniile fine de pe fata. ...
Nu este nimic mai relaxant sau care sa te rasfete mai mult decat un minunat tratament facial...