Ce se poate intampla daca porti lenjerie intima toata ziua

Ce se poate intampla daca porti lenjerie intima toata ziua

Lenjeria intima a aparut pentru a ne proteja zona intima de diferitele bacterii/microbi care se ascund in pantalonii pe care ii purtam zilnic. Intre timp, lenjeria intima a primit si un rol estetic. Din pacate, odata cu aceasta sarcina, au aparut si materialele sintetice in decor, materiale care ofera un aspect atragator, dar care nu sunt deloc sanatoase!

Nu iti cerem sa renunti la lenjeria intima, ci sa o porti in mod adecvat. In niciun caz, nu sta cu ea pe tine toata ziua! Iata ce se poate intampla daca porti lenjerie intima pe perioade mari:

1. Pielea din zona intima nu respira. Daca porti lenjerie din dantela sintetica, s-ar putea sa iti schimbi obiceiul dupa ce vei citi acest randuri. Desi tesaturile sintetice sunt atractive decat bumbacul, ele impiedica pielea sa respira, retinandtranspiratia si umezeala in zona intima! Asadar, purtarea pe intreaga zi a acestui tip de articol poate provoca iritatii ale pielii si chiar duce la infectii cu drojdie sau infectii ale tractului urinar!

2. Pot aparea mirosuri neplacute. Fibrele sintetice retin transpiratia si bacteriile in interiorul lenjeriei. Aceasta combinatie poate provoca un miros corporal neplacut. Pentru a evita un miros nedorit in zona intima, renunta in anumite zile la lenjeria intima. Astfel, transpiratia se evapora, iar mirosurile sunt reduse. Sigur ca igiena corporala este esentiala, orice ai purta!

3. Posibile iritatii. Daca te iriti repede, ar trebui sa renunti la lenjeria intima, macar in anumite zile! Lenjeria intima prea stramta si confectionata din materiale sintetice irita si mai tare pielea delicata, expunand-o chiar la rani si infectii! Asadar, poarta mai rar chilotei si incearca hainele mai largi!

4. Creste vulnerabilitatea in fata alergiilor. Chilotii tai arata cu siguranta grozav, dar colorantii artificiali pe care ii contin pot provoca iritatii, umflaturi si eruptii cutanate. Iar daca porti asemenea lengerie pre a des, expunerea la substantele chimice poate duce, in cele din urma, la infectii mai grave.

Citeste si: Cum sa ingrijesti zona intima. 9 lucruri pe care orice femeie trebuie sa le cunoasca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lenjeria intima reprezinta un subiect destul de sensibil, chiar tabu pentru multe reprezentante ale sexului frumos. Tocmai...
Lenjeria intima reprezinta o alegere strict personala. Unele persoane aleg diferite culori, iar altele prefera albul, care,...
Daca esti hotarata sa-ti impresionezi colegii si sefii nu doar prin performanta, dar si printr-o imagine exterioara...