Cele mai neinspirate sfaturi pentru ingrijirea pielii

Cele mai neinspirate sfaturi pentru ingrijirea pielii

Pielea este cel mai mare organ din corp, iar ingrijirea sa este cheia pentru mentinerea unui corp sanatos. Din pacate, unele sfaturi de ingrijire a pielii sunt inutile si chiar periculoase pentru aspectul si sanatatea ta!

Sfaturi neinspirate pentru ingrijirea pielii. Te sfatuim sa nu actionezi deloc precum in situatiile de mai jos:

1. Exercitiile speciale elimina liniile fine. Mici si fine, liniile apar din cauza miscarilor repetate ale muschilor care provoaca o mica cuta in piele. Persoanele care zambesc desc, se incrunta sau sunt, pur si simplu, foarte expresivi, fac linii fine mai devreme decat cei care isi conserva expresiile faciale. Asadar, un antrenament facial va face mai mult rau decat bine.

2. Pasta de dinti usuca acneea(cosurile). Mentolul din pasta de dinti are un efect racoritor si poate reduce, pe moment, o inflamatie. Totusi, nu e indicat sa faci asa ceva! Pasta de dinti este creata pentru dinti, avand un pH alcalin(bazic). In schimb, pielea are un pH acid. Practic, pe termen mediu/lung, pielea poate suferi eruptii cutanate si arsuri, din cauza nepotrivirii PH-urilor!

3. Bronzul distruge acneeea. Bronzul poate acoperi temporar roseata acneei, dar acest efect va reveni, la un moment dat. Soarele usuca pielea grasa. Ca raspuns, aceasta produce mai mult ulei, ceea ce poate provoca mai multe eruptii. Utilizarea medicamentelor pentru tratarea acneei face pielea mai vulnerabila in fata razelor UV, iar asta inseamna imbatranirea prematura a pielii.

4. Poti folosi ulei de cocos in loc de crema hidratanta. Uleiul de cocos aduce multe beneficii sanatatii si poate ajuta la combaterea petelor, dar daca ai pielea grasa, acesta poate provoca mai multe eruptii. Uleiul de cocos este comedogenic, ceea ce inseamna ca infunda porii. Poate duce la inflamatia pielii si la acnee.

5. Ai pielea grasa? Spal-o mai des! Spalarea excesiva a fetei poate fi la fel de daunatoare precum lipsa igienei! Apa in exces poate afecta bariera pielii. Stratul exterior al pielii contine grasimi care o protejeaza de mediu, iar perturbarea acestui echilibru poate duce la inflamatii.

6. Nu ai nevoie de protectie solara, daca lucrezi intr-un birou. Chiar daca petreci mult timp in interior, tot e necesara proctectia impotriva razelor de soare. Geamurile blocheaza doar unele raze UV. Iar expunerea la ultraviolete poate duce la riduri, pete solare si chiar cancer de piele. Aplica, asadar, protectie solara!

7. Stoarce cosurile si vei scapa de acnee. Stoarcerea cosurilor poate provoca infectii si cicatrici. Cand faci asta, e foarte posibil sa impingi o parte din continutul cosului adanc in piele, ceea ce poate duce la o acnee mai vizibila si mai dureroasa. Daca vrei sa scapi de cosuri, consulta un specialist din domeniul sanatatii pielii . Astfel, vei primi tratamentul adecvat.

Citeste si: Cum sa ingrijesti pielea sensibila?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta...
Pielea are nevoie de o rutina de ingrijire pentru a ramane sanatoasa si tanara pe termen lung....
Pielea uscata reprezinta o stare de inconfort, marcata de mancarimi, decojire si/sau crapaturi. Aceasta problema poate aparea...