Cum sa ai grija de corpul tau. 6 trucuri naturale de frumusete

Cum sa ai grija de corpul tau. 6 trucuri naturale de frumusete

Secretele frumusetii exista de secole. Peste tot in lume, femei din diferite culturi si-au impartasit interesul si pasiunea pentru potiuni fermecatoare, naturale, ademenitoare. Azi ne-am gandit sa iti oferim cateva sfaturi de frumusete cu vechime; trucuri care sunt respectate si in zilele noastre, de la ingrijirea pielii si ingrijirea parului pana la starea generala de sanatate. Retine, insa, ca nu suntem experti medicali! Inainte, asadar, de a adopta una dintre solutiile de mai jos, te sfatuim sa consulti un medic.

Cum sa ai grija de corpul tau. 6 trucuri naturale de frumusete:

1. Hammam (baie turceasca). Hamam-ul este o baie cu aburi prin care vei obtine curatarea in profunzime a corpului si eliminarea toxinelor. In timpul ritualului , vei pargurge diferite camere care au setate diverse temperaturi. Astfel, corpul va transpira. Prima camera este cea in care te vei schimba. Aici, vei primi un pestemal, adica un material din bumbac/matase pe care il vei imbraca. De asemenea, vei primi papuci de lemn cu rol de protectie a talipilor(podeaua va fi fierbinte). .Camera rece se numeste sogukluk. Existand mari diferente de temperatura, hammam-ul e prevazut si cu o incapere de tranzitie numita ılıklık. Este important sa te adaptezi temperaturii din hammam pentru a fi confortabil/a. In cadrul procesului vei avea parte de un scrub la nivelul intregului corp si inmuierea in camera fierbinte, unde vei aplica apoi un sapun special. Apoi, vei intra in zona pentru clatire , unde poti cere un masajj de la un specialist numit tellak.

2. Labneh, remediu impotriva arsurilor solare. Labnehul este o branza moale, crema, facuta din iaurt. Produsul e foarte popular in bucataria din Orientul Mijlociu. Labnehul este foarte eficient impotriva arsurilor solare! Iartul din compozitie este sursa probiotice si acid lactic, elemente excelente in procesul de eliminare a pielii deteriorate(unele studii arata ca ar fi mai eficient decat aloe).

3. Zaharul te poate ajuta sa elimini parul de pe corp. Epilarea cu zahar se folosea in anumite culturi in urma cu multe secole, fiind un secret de frumusete bine pastrat. Acest tip de epilare este cel mai putin dureros, cel mai sigur si cel mai eficient!

4. Lapte de camila pentru infrumusetarea pielii. Laptele de camila contine 2 nutrienti esentiali pentru intinerirea pielii: vitamina C si elastina. Vitamina C ajuta la stimularea productiei de colagen, in timp ce elastina gestioneaza elasticitatea pielii. Aceasta combinatie ajuta la crearea unui ten luminos si poate hidrata orice tip de piele.

5. Smochinele, un izvor de sanatate. Consumul de smochine poate ajuta la intinerirea pielii, la prevenirea ridurilor, la uniformizarea nuantei pielii si la vindecarea furunculelor/ negilor. Specialistii in frumusete recoamnda consumul smochinelor uscate in detrimentul celor proaspete. Smochinele sunt, de asemenea, sanatoase pentru podoaba capilara, oferind o crestere accelerata. In plus, consumul de smochine ajuta la scaderea colesterolului si intarirea oaselor.

6. Zambeste frumos, dar mai rar! Zambetul(implicit rasul) te ajuta sa ai o stare generala mai buna si un mental puternic, dar nu e prea benefici pentru ten! Anumite studii au relevat faptul ca zambetele iti pot adauga un an la varsta reala, prin aparitia ridurilor si a liniilor fine! Asadar, zambeste cand e cazul, dar nu exagera! In schimb, mimica pe care o ai atunci cand esti surprinsa/socata te intinereste. Cel putin asa ne spun specialistii din domeniul frumusetii.

Citeste si: Trucuri de frumusete care te vor ajuta sa economisesti bani

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Trucurile de frumusete sunt necesare, mai ales in cazul femeilor. Din pacate, nu toate sunt sanatoase. Cand...
Daca fericirea consta in lucruri marunte, calea spre o sanatate de fier nu este cu mult diferita....
Toate pasionatele de frumusete si ingrijire sa fie pe receptie! Statul in fata oglinzii cu orele, cautarea...