Cum sa faci DUS in mod CORECT. 5 exemple de ASA NU

Cum sa faci DUS in mod CORECT. 5 exemple de ASA NU

Dusul zilnic este esential pentru sanatatea corporala. Daca nu te speli la timp, riscurile de imbolnavire sunt majore. Dar si daca te speli in mod cotidian, trebuie sa respecti niste reguli simple, altfel risti sa creezi probleme la nivelul pielii.

Iata cele mai comune 5 greseli pe care oameni le fac in timpul unui dus:

1. Te speli prea mult. O baie prea lunga usuca pielea, putand sa provoace eruptii si mancarime. Durata optima a dusului este de aproximativ 10 minute.

2. Utilizezi prea des gel de dus. Cu cat mai multa spuma, cu atat mai multe substante superficial active in gelul de dus. Asta inseamna ca stratul protector al pielii este expus. Pielea devine aspra si uscata. Mai mult, daca agentii antibacterieni nu sunt prescrisi de medic, nu este necesar sa ii folositi zilnic.

3. Folosesti un burete vechi. Buretii vechi, umezi reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea diverselor bacterii si a mucegaiului. Usuca buretele, dupa fiecare dus. Nu uita sa-l schimbi o data pe luna.

4. Te stergi excesiv, prea apasat, cu un prosop din material dur. Sterge-te dupa dus cu un prosop moale, fara sa apesi prea tare. Utilizeaza, apoi, crema preferata si pielea va ramane neteda si sanatoasa.

5. Folosesti apa prea fierbinte. Apa clocotita irita si usuca pielea. Stratul protector al pielii este afectat. Pielea ramane, practic, fara aparare. De asemenea, creste fluxul de sange, ceea ce poate duce la eritem, inflamatii si eruptii cutanate. Temperatura optima a apei pentru dus este de 35-40 ° C.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatologii recomanda un dus zilnic care sa dureze intre 5 si 1o minute. Unii dintre noi nu...
Dusul Navy(marina, in romana) este o metoda de spalare care foloseste o cantitate mult mai mica de...
Cei mai multi dintre noi facem dus zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. Nu...