Remedii naturiste pentru ingrijirea picioarelor

Remedii naturiste pentru ingrijirea picioarelor

Femeile, in special, cheltuie o multi bani pe produse de ingrijire a pielii, fetei si corpului, insa picioarele au nevoie de o ingrijre speciala, de asemenea.

Iata cateva remedii naturiste, la indemana si putin costisitoare, pentru ingrijirea picioarelor:

1. Mergeti pe jos, cu bicicleta sau inotati in mod regulat, pentru a va mentine picioarele in forma.

2. Tonifiati-va musculatura picioarelor, prin niste exercitii simple. Tineti-va picioarele usor departate si in paralel. Prindeti spatarul unui scaun cu mainile sau rezemati-va de un perete. Tineti spatele drept si ridicati-va pe varfuri, inspirand adanc.

Tineti pozitia cel putin 15 secunde si expirati, in timp ce va lasati calcaiele pe podea. Faceti repetari de cate 30, de mai multe ori pe zi. Dupa ce reusiti sa va mentineti echilibrul pe varfuri, puneti mainile pe solduri.

3. Folositi o crema epilatoare, pentru indepartarea parului nedorit de pe picioare, iar daca folositi o lama de ras, aplicati un gel special sau gel de dus, pentru a evita iritarea pielii. Nu folositi niciodata lama de ras pe pielea uscata. Dupa indepartarea parului, hidratati-va intotdeauna in mod corespunzator pielea picioarelor.  

4. Pentru a avea o piele a picioarelor fina si pentru a evita cresterea firelor de par sub piele, aplicati, prin masare, o pasta din bicarbonat de sodiu si apa calda, o data pe saptamana.

5. Folositi ulei de migdale pentru hidratarea pielii picioarelor, dupa dus. Acesta reduce durerile si umflaturile de la nivelul picioarelor si ajuta la prevenirea si reducerea varicelor, daca este folosit zilnic. Pentru rezultate optime, aplicati uleiul de migdale pe picioare, seara inainte de culcare.

6. Pentru a avea o buna circulatie sanguina la nivelul picioarelor, trebuie sa va pastrati muschii sanatosi si relaxati, punandu-va o perna sub gambe, in timpul somnului, pentru a ridica picioarele.

7. Un alt remediu impotriva varicelor este otetul de mere. Inmuiati niste pansamente in acesta si infasurati-le in jurul varicelor. Intindeti-va pe pat sau pe podea, ridicati-va picioarele si rezemati-le de un perete, timp de jumatate de ora. Faceti apoi o baie calda. Rezultatele vor fi vizibile dupa o luna de tratatament.

8. Consumati zilnic un castravete proaspat, pentru a reduce umflaturile de la nivelul gleznelor si a labei piciorului, cauzate de statul prea mult in picioare sau de mersul pe jos.

9. Pentru a avea pielea picioarelor catifelata si ferma, aplicati un gram de faina, amestecata cu un ou, lasati compozitia sa se usuce si faceti apoi o baie calda. Aplicati apoi o lotiune hidratanta. Un alt remediu naturist este pasta din ananas si papaya pisate, amestecate cu zeama unui cartof crud. Aplicati amestecul pe picioare, lasati-l sa actioneze timp de 15 minute si indepartati-l cu apa calda. Pentru rezultate optime, folositi aceste remedii de cateva ori pe saptamana.

10. Nu in ultimul rand, puteti avea niste picioare de invidiat, daca adoptati un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Incaruntirea parului este determinata de factorii genetici si de stresul la care suntem supusi zi de zi....
Exista o serie de produse de ingrijire a pielii care impiedica imbatranirea acesteia, insa cele mai indicate...
Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...