Te trezesti, adesea, cu fata umflata? Iata ce trebuie sa faci in aceasta situatie

Te trezesti, adesea, cu fata umflata? Iata ce trebuie sa faci in aceasta situatie

Te trezesti in fiecare dimineata cu fata umflata? Ochii sunt parca iesiti din orbite? Daca da, e un semn ca trebuie sa oferi mai multa atentie organismului tau. E posibil ca anumite organe sa nu functioneze la parametri optimi! Nu iti face, insa, griji! Exista o serie de masuri prin care poti rezolva problema.

Te trezesti, adesea, cu fata umflata? Iata ce trebuie sa faci in aceasta situatie

1. Efectueaza un masaj limfatic de 3 minute. Fata poate fi umflata din cauza unei circulatii sanguine slabe. Pentru a imbunatati fluxul de sange poti incerca o tehnica simpla de masaj:

- incruciseaza bratele cu palmele aflate in zona gatului;

- cu 2 degete de la fiecare mana maseaza gatul in zona glandei. Aplica putin presiune;

- repeta de 10 ori;

- muta degetele spre mijlocul gatului(zona omuletului);

- maseaza in jos;

- repeta de 10 ori;

- fa acelasi tip de masaj si in zona pipetului(pe mijloc);

- maseaza lateral;

- repeta de 10 ori.

2. Foloseste crema cu vitamina K. Vitamina K este folosita in principal ca ingredient pentru produsele de ingrijire a pielii. Aceasta vindeca pielea, calmeaza iritatiile si reduce umflaturile. Gasesti vitamina K din plin in cremele de ochi.

3. Consuma alimente bogate in potasiu si sodiu. Rinichii mentin un echilibru adecvat intre sodiu, potasiu si apa din corp. Daca consumi sodiu in exces, organismul incearca sa echilibreze situatia prin retentia de apa, ceea ce provoaca umflare(in zona fetei, mainilor si picioarelo). Asadar, trebui sa consumi alimente bogate in potasiu ori de cate ori mananci alimente sarate. Doar asa vei mentine un echilibru!

4. Nu iti spala fata la dus. Medicii specialisti ecomanda spalarea fetei cu apa rece la chiuveta, pentru a reduce umflarea. Evita sa te speli pe fata, cand faci dus!

5. Evita dusul cu apa prea fierbinte. Un dus cu apa fierbinte poate creste aportul de lichid si sange de la nivelul tenului. Astfel, vei parea umflata la fata! Daca iti place sa te speli cu apa fierbinte, nu uita, totusi, sa dai cu putina apa rece pe fata, inainte de a iesi de sub dus.

6. Tine sub control activitatea hormonala. Exista cateva semne ale dezechilibrului de estrogen. Acestea includ cateva simptome clare: hiperpigmentarea pielii, fata umflata si vergeturi violet. Mergi la medic, daca aceste simptome persista. Nu de altceva, dar pot aparea probleme grave de sanatate!

7. Controleaza aportul de proteine. Fata se poate umfla si din cauza unei diete sarace in proteine

8. Controleaza starea tiroidei. Umflarea fetei poate fi cauzata de functionarea precara a glandei tiroide. Alte simptome ale acestei afectiuni sunt oboseala, cresterea in greutate si constipatia.

Citeste si: Cum sa verifici tiroida. Metoda termometrul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Timpul trece si moda se schimba, insa lupta pentru frumusete nu dispare, mai ales pentru reprezentantele sexului...
Orice femeie doreste sa aiba sanii perfecti. Aspectul e important, insa acesta nu poate fi mentinut, daca...
Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta...