11 emoji-uri pe care le folosim gresit

11 emoji-uri pe care le folosim gresit

Oamenii se raporteaza diferit la emoji-uri. Pe de-o parte ii avem pe cei care considera ca acestea ajuta la exprimarea aproape oricarui sentiment fara multe cuvinte, iar pe de alta, pe cei care le contesta si nu le folosesc din varii motive. Ce-i drept, uneori, ajungem sa folosim emoji-uri fara ca macar sa stim ce inseamna acestea.

Noi credem ca zambetele si alte simboluri care exprima emotii sunt o parte importanta a culturii internetului si va fi benefic sa inveti sa le intelegi si sa le folosesti in mod corect. Azi ti-am pregatit o listas cu emoji-uri pe care aproape toata lumea le-a folosit si poate inca le foloseste in mod eronat:

 emoji 1

1. Multi utilizatori cred in mod eronat ca emoji-ul de mai sus simbolizeaza strict rugaciunea. De fapt, acest emoji are si alte explicatii. El poate reprezenta un multumesc, un te rog, un salut respectuos, un semn de adoratie si chiar un bate palma!

 2

2. La prima vedere, ai putea crede ca acesta este un emoji pentru sarut , dar este de fapt un fluierat. Este vizibil mai ales atunci cand este asociat cu o nota muzicala. Cu toate acestea, este usor sa il confunzi cu acelasi emoji care are, insa, in plus atasata o inimioara. Acela reprezinta un pupic.

 3

3. Acest emoji nu numai ca simbolizeaza dorinta de a indrepta atentia partenerului tau de chat asupra lucrurilor scrise mai jos, dar simbolizeaza si faptul ca nu ai o atmosfera placuta sau ca te simti dezamagit/a.

 4

4. Pumnul indreptat spre dreapta este un semn de respect si de felicitare, nicidecum vreo declaratie de razboi/lupta.

 5

5. Acesta nu este o rutabaga(radacinoasa care se aseamana la gust cu napii) asa cum s-ar putea crede, ci un cartof dulce prajit cunoscut sub numele de yaki-imo in Japonia.

 6

6. Emoji-ul de mai sus simbolizeaza un fel de mancare japonez numit kamaboko - o prajitura de peste.

 7

7. Acest emoji provine din benzile desenate , acolo unde insemna Bam! Cand este folosit in chat, inseamna ca partenerul tau de chat si-a pierdut cumpatul sau chiar nu mai suporta momentul.

 8

8. Suntem obisnuiti sa credem ca o cruce rosie inseamna interdictie. Totusi, in afara de asta, acest emoji poate simboliza si un sarut intr-un chat de limba engleza.

 9

9. Acest emoji reprezinta masca lui Tengu - un demon din mitologia japoneza. A deveni Tengu inseamna a demonstra un comportament crud sau rautacios , iar in online este o modalitate de a sugera partenerului tau de chat ca este pe cale sa depaseasca aceasta linie.

 10

10. Ai putea crede ca acest emoji simbolizeaza ceva rau. In realitate, insa, are o semnificatie total opusa. Acesta este, de fapt, capcaunul japonez, Namahage , cel responsabil cu alungarea spiritelor rele.

 11

11. Abrevierea NG de pe emoji-ul de mai sus a fost interpretata in diferite moduri: fara fete(no girls), fara baieti(no guys)... De fapt, inseamna nimic bun(no good) — in televiziunea japoneza, blooper-urile (erorile din emisiunile live) erau cunoscute astfel.

Citeste si: Cele mai folosite emoticoane. Cum sa le creezi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai folosite emoticoane din lumea virtuala sunt cele de pe Facebook. In fiecare zi, multi dintre...
Facebook a updatat aplicatia Messenger, in martie 2016, pentru a lansa un joc ascuns de bachet, care...
In martie 2016 Facebook a introdus un update la aplicatia Messenger, care contine un joc de baschet...