Cum alegi un furnizor de servicii de Internet?

Articol scris de Marius Bercea
Cum alegi un furnizor de servicii de Internet?

Fie ca doriti sa optati pentru un serviciu de Internet prin dial-up, cablu, DSL sau satelit, nu este greu sa comparati costurile si caracteristicile furnizorilor, ca sa alegeti firma ce va satisface nevoile pe deplin.

Iata ce pasi trebuie sa urmati, pentru a afla prin ce se diferentiaza furnizorii de servicii de Internet:   

1

Compararea preturilor. Toate firmele percep o taxa lunara, insa exista anumite discounturi pentru plata in avans pe cateva luni a abonamentului sau puteti sa optati pentru plati automate, prin cont bancar.

2

Compararea taxelor suplimentare. Pe langa abonamentul lunar, furnizorii de Internet percep anumite taxe, pentru instalare sau pentru chiria modemului, de exemplu.

3

Compararea vitezelor. Informati-va cu privire la viteza de upload (incarcare) si download (descarcare) oferite de fiecare furnizor in parte. Daca folositi doar chat-uri sau accesati doar anumite site-uri web, atunci nu aveti nevoie de o viteza prea mare de Internet, insa daca doriti sa descarcati muzica si videoclipuri si daca va jucati online, atunci va trebuie o mai buna conexiune.

4

Compararea fiabilitatii firmelor de furnizori de Internet.  Intrebati-va cunostintele, rudele si prietenii la ce firme de Internet sunt abonati si care este cea mai de incredere. Totodata, puteti sa va informati online

5

Compararea cerintelor de instalare. Este bine de stiut daca va trebuie o instalare asistata sau daca puteti sa va conectati singuri modemul, de ce hardware si cabluri veti avea nevoie, daca locatia va permite sa aveti o conexiune stabila si convenabila.

6

Compararea termenilor contractuali. Informati-va cu privire la durata contractului si daca exista penalizari pentru intreruperea acestuia inainte de expirare. Astfel veti putea opta pentru firma furnizoare de Internet a carei termeni contractuali sunt mai putini rigizi.

7

Compararea restrictiilor, cu privire la folosirea serviciului de Internet. S-ar putea sa existe anumite limite zilnice sau lunare cu privire la durata conexiunii sau a numarului de computere ce se pot conecta concomitent.

8

Comparati stimulentele. Furnizorii de Internet ofera adesea bonusuri pentru a-si atrage clienti, ce pot cuprinde: reduceri la abonamente, cupoane de reducere sau produse electronice. Insa, nu trebuie sa va lasati convinsi de aceste lucruri, daca nu doriti sa optati pentru o anumita firma.

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi...
5G reprezinta generatia a cincea de tehnologie retele celulare fara fir, fiind succesoarea tehnologiei 4G. UIT IMT-2020...
Majoritatea oamenilor utilizeaza internetul. Daca citesti acest articol, esti unul dintre ei. Chiar daca te gasesti online...