Cum sa deschizi un cont eBay. FOTO

Cum sa deschizi un cont eBay. FOTO

Ebay reprezinta unul dintre cele mai mari site-uri de comert online din lume. Pentru a putea sa folosesti eBay, ai nevoie de un cont de utilizator. Odata ce l-ai creat, vei putea sa licitezi pentru diverse articole, sa cumperi instant articole si chiar sa devii furnizor online, vanzand propriile articole catre oameni din intreaga lume.

Configurarea contului eBay:

Viziteaza pagina de pornire eBay. Pentru a ajunge la site-ul principal eBay, tasteaza ebay.com in bara de navigare a browserului sau cauta eBay pe Google(sau pe motorul de cautare pe care-l utilizezi).

Da clic pe sectiunea de inregistrare(register). In coltul din stanga sus al paginii principale eBay, vei gasi textul: Hi! Sign in or register(Buna! Conecteaza-te sau inregistreaza-te), cu exceptia cazului in care esti, deja, conectat la un cont. Da clic pe inregistrare, pentru a incepe procesul de configurare a contului. Fara cont, poti cauta in continuare articolele de pe eBay, dar ti se va cere sa creezi un cont in momentul in care vei incerca sa cumperi/vinzi ceva.

Introdu informatiile tale de contact. Pe pagina de inregistrare, ti se va cere sa furnizezi numele si prenumele, o adresa de e-mail si o parola pentru contul eBay. Ai grija sa folosesti o adresa de mail valida, deoarece prin intermediul ei iti vei recupera parola in caz ca o uiti! De asemenea, ti se va cere sa folosesti o parola suficient de lunga, care sa contina atat litere cat si cifre.

Accepta Acordul de utilizare si Politica de confidentialitate, dand clic pe Submit(Trimite). Prin crearea unui cont eBay, iti dai legal acordul ca eBay sa poata folosi informatiile furnizate in propriile scopuri.

Primirea ID-ului de utilizator prestabilit. Dupa ce ai trimis toate informatiile, veti fi directionat/a catre o pagina care iti va spune ca te-ai inregistrat cu succes. Pe acest nou ecran, vei fi notificat ca eBay a ales automat un ID de utilizator(nume de utilizator) pentru tine. Practic, acesta devine numele cu care vei aparea in orice tranzactie de pe eBay. Apasa pe Continue(Continua) si vei fi redirectionat inapoi la pagina de pornire. Daca nu iti place numele de utilizator oferit automat, il poti schimba din cont.

Utilizeaza eBay. Contul tau este acum activ si poti incepe sa folosesti Ebay! Vei primi un e-mail cu un mesaj oficial de Bun venit. Nu uita ca trebuie sa oferi informatii de plata pentru a tranzactiona pe eBay. Platforma accepta o varietate de optiuni de plata, dar incurajeaza utilizatorii sa utilizeze un cont Paypal in acest scop.

Personalizarea numelui de utilizator:

Intra in cont. Logheaza-te, daca nu esti deja  conectat la cont.

Deschide meniul contului, situat in stanga sus. Pune mouse-ul pe textul Hi,...(Buna, numele tau) aflat in coltul din stanga sus al paginii. Ar trebui sa vezi un meniu cu optiuni pentru My collections(Colectiile mele), Account settings(Setari cont) si Sign Up(Deconectare).

Da clic pe Setarile contului. Veti fi directionat catre pagina de gestionare a contului. Aici, ai o varietate de optiuni in ceea ce priveste furnizarea de informatii personale, setarea propriilor preferinte si multe altele.

Acceseaza personal information(informatii personale). In partea stanga a paginii, ar trebui sa apara o caseta cu mai multe optiuni printre care si Personal Information. Acceseaza aceasta sectiune!

Apasa pe edit(editeaza) din dreapta sectiunii User ID(nume de utilizator). Acest mic tabel listeaza unele dintre informatiile pe care le-ai furnizat la crearea contului. Al doilea rand din tabel contine ID-ul tau de utilizator. Apasa pe editeaza, in dreapta acestui rand. Poti edita toate informatiile de pe aceasta pagina, daca doresti!

Conecteaza-te. Ca masura de siguranta, ti se va cere sa te conectezi! Astfel, se va verifica faptul ca esti cu adevarat proprietarul contului al carui nume de utilizator incerci sa il schimbi. ID-ul de utilizator ar trebui sa apara deja, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa furnizezi parola contului(cea aleasa la crearea contului). Da clic pe Sign In(Conecteaza-te).

Alege un nou ID de utilizator. Pe ecranul urmator, ti se va cere sa scrii noul nume de utilizator. Retine ca poti schimba ID-ul doar o data la 30 zile! Apasa pe Save(Salveaza), imediat ce te-ai asigurat ca noul nume de utilizator e scris corect! Daca alegerea ta exista deja in sistem, ti se va cere sa folosesti un alt ID!

Citeste si: Cum poti evita produsele contrafacute pe eBay?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe persoane evita sa comande produse online, de pe diverse siteuri cum ar fi eBay, deoarece exista...
Desi eBay poate fi un mijloc bun de achizitionare a unor produse la un pret foarte avantajos,...
EBay este un site de pe care puteti cumpara lucruri ieftine, deoarece multe persoane liciteaza si vand...