Cum sa socializezi cu spor. Facebook va traduce postarile de 9 ori mai repede

Cum sa socializezi cu spor. Facebook va traduce postarile de 9 ori mai repede

Facebook isi imbunatateste sistemul de traducere de pe platforma cu ajutorul unor noi tehnologii.

Sistemele de inteligenta artificiala sunt mai performante pe zi ce trece. Astfel, sunt si mai folosite pentru calculatoare si smartphone-uri. Facebook n-a ratat aceasta ocazie si a folosit inteligenta artificiala, dar si invatarea automatizata, pentru diverse proiecte, cum ar fi asistentul digital M. Astfel, compania va folosi asistenta artificiala pentru traduceri. Inteligenta artificiala este, conform membrilor din echipa de cercetare a Facebook, de noua ori mai rapida la traduceri decat software-ul clasic de traducere.

Raportul respectiv scoate in evidenta utilizarea de retele neurale convolutionale (CNN), in comparatie cu folosirea retelelor neurale recurente (RNN), care traduc propozitiile cuvant cu cuvant. Noua arhitectura ia in calcul si cuvintele care urmeaza, pentru a crea o traducere mult mai precisa. E pentru prima oara cand un sistem CNN este mai avansat decat unul RNN, iar Facebook vrea sa-l extinda.

Retelele neurale convolutionale nu sunt o noutate, insa nu au fost folosite pentru traduceri , la fel ca pana acum. Datorita noii tehnologii, Facebook poate lua in calcul diverse aspecte ale unei propozitii simultan, iar sistemele pot fi antrenate folosind mult mai putine resurse.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a putea programa o postare pe Facebook e necesar sa ai o PAGINA nu doar un...
Facebook ofera multe setari interesante utilizatorilor sai. Una dintre ele iti da sansa sa ascunzi lista de...
Contul de facebook poate fi dezactivat din dorinta proprie sau de catre angajatii sai, in cazul in...