Atentie! Hackerii pregatesc atacuri majore pentru 2018

Atentie! Hackerii pregatesc atacuri majore pentru 2018

Hackerii pregatesc atacuri de proportii in 2018! Cel putin asta ne transmit specialistii in securitate cibernetica. Zonele cele mai amenintate vor fi, ca de obicei, cea financiara, cea medicala, dar si cea auto!

Cazurile de software legitim infectat de grupuri care vizeaza profiluri mai ample de victime si localizari geografice vor fi printre preferatele hackerilor. Atacurile de acest gen au avantajul de a fi foarte greu de detectat si de rezolvat.

Care sunt cele mai mari amenintari online pentru 2018:

- crearea de malware complex pentru dispozitive mobile.

- atacurile majore de tip wiper, care distrug fisiere, vor fi in crestere. Atacatorii vor pune accent pe identitatea grupului pentru a-si proteja cele mai importante exploit-uri( secventa de cod, o succesiune de date sau un set de comenzi, ce profita de o defectiune sau de o vulnerabilitate in scopul de a determina un comportament nedorit sau neprevazut al software-ului, hardware-ului de pe un calculator sau de pe alt dispozitiv electronic)

- hackerii vor incerca sa faca uz de capacitatile avansate ale UEFI(United Extensible Firmware Interface - interfata software care face legatura dintre firmware si sistemul de operare al calculatoarelor moderne) pentru a dezvolta un malware(programe malitioase-diversi virusi) care sa poata fi lansat inainte ca orice solutie anti-malware sau chiar sistem de operare sa fie initiat.

- atacuri prin routere si modemuri. Astfel, hackerii vor avea acces pe termen lung la retea, fara sa fie descoperiti. In plus, acestia chiar isi vor putea sterge urmele.

- automobilele conectate la internet vor fi atacate de hackeri. Vehiculele conectate sunt predispuse la noi amenintari, ca urmare a cresterii complexitatii lanturilor de aprovizionare. Se ajunge la un scenariu in care niciunul dintre jucatori nu are vizibilitate sau control asupra codului sursa al vehiculelor. Acest fapt ar putea sa le faca atacatorilor mai simpla misiunea de a patrunde in retea si de a pacali detectia.

- atacurile din domeniul medical vor creste proportional cu dezvoltarea tehnologiei din domeniu.

- atacuri in zona financiara. A crescut siguranta platilor online, asa ca hackerii isi vor indrepta atentia asupra atacurilor prin care pot prelua conturile utilizatorilor. Estimarile din industrie arata ca fraudele de acest tip vor produce pagube de miliarde de dolari.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Retelele de socializare nu mai sunt o necunoscuta pentru romani. Aproape orice persoana stie sa foloseasca Facebook,...
Esti la serviciu si se intampla sa ai timpi morti pe care vrei sa-i depasesti intrand putin...
Skype este un software gratuit, care permite utilizatorilor sa efectueze convorbiri telefonice cu video prin Internet, utilizand...