Intrebari populare pe Google. Stiai raspunsurile?

Intrebari populare pe Google. Stiai raspunsurile?

Curiozitatea este o manifestare fireasca ce ne-a permis evolutia de-a lungul anilor. Suntem curiosi si bine facem, deoarece cunoasterea ne dezvolta la nivel personal si, intr-un final, ca grup social. Pana in era internetului, era necesar sa ne informam la fata locului(empiric) sau din carti. In zilele noastre lucrurile s-au schimbat: putem gasi aproape orice raspuns pe internet.

Azi, vom afla raspunsurile la 8 dintre intrebarile foarte populare puse de internauti din lumea intreaga pe faimosul motor de cautare Google!

1. De ce sunt atrase pisicile de chiuvete? Micile feline aleg acest loc aparent neprimitor din mai multe motive. In primul rand, s-ar putea sa le fie cald, iar acolo se pot racori. De asemenea, se simt in siguranta in interiurl chiuvetelor, deoarece sunt locuri inalte si inguste, adica spatii unde se simt in siguranta! Nu in ultimul rand, e foarte posibil ca pisica ta sa caute chiuveta atunci cand ii este sete.

2. De ce este cerul albastru? Acest fenomen nu are nimic de-a face cu reflectarea oceanului, asa cum multa lume inca mai crede. In realitate, lumina albastra se raspandeste mai usor decat celelalte culori, deoarece undele sale sunt mai scurte. Cand lumina alba straluceste prin atmosfera, moleculele de aer fac ca lumina albastra sa se imprastie.

3. De ce torc pisicile? Torsul este, in principal, un mod de comunicare intre un pui si mama sa. Si nu! Pisica nu toarce doar cand e fericita! Vibratiile pot fi, de asemenea, declansate de teama, nervozitate si stres. Nu in ultimul rand, torsul reprezinta o modalitate de a ne atrage atentia, in special cand micilor feline le este fomica.

4. De ce ar trebui sa te angajam? Aparent, aceasta intrebare reprezinta o capcana pentru multi dintre cei care vor sa se angajeze. Nu exista un raspuns universal. Totusi, este indicat sa eviti anumite tipare de raspuns, cum ar fi cele care includ lauda de sine exagerata. Pentru a iesi din capcana, incearca sa gasesti o realizare care sa te deosebeasca de contracandidati. Concentreaza-te pe gandirea ta creativa si pe potentialele beneficii pe care le poti aduce respectivei companii.

5. De ce exista anul bisect? 29 februarie apare in calendar o data la 4 ani. Deoarece anotimpurile si evenimentele astronomice nu se repeta intr-un numar intreg de zile, calendarele care au acelasi numar de zile in toti anii deviaza incet in raport cu respectivele evenimente care ar trebui sa aiba loc cu periodicitate de un an. Inserand/intercaland o zi suplimentara, aceasta deviatie se corecteaza. Altfel spus, apare 29 februarie, ziua care asigura respectarea anului astronomic.

6. De ce se tem pisicile de castraveti? Nimeni nu stie cu adevarat de ce. Exista, Iinsa, cateva supozitii. In primul rand, micile feline ar putea fi surprinse din cauza mirosului neobisnuit al castravetelui. In al doilea rand, castravetii ar putea arata precum niste serpi pentru pisici. De asemenea, s-ar putea ca pisicutei tale sa nu-i fie teama de castravete, ci doar sa se sperie deoarece plasezi leguma in spatele sau, surprinzand-o astfel neplacut.

7. De ce sunt rosii masinile de pompieri? In trecut, masinile erau de obicei negre, iar camioanele erau vopsite in rosu pentru a le scoate in evidenta. Drept urmare, ceilalti soferi le puteau identifica cu usurinta, oferindu-le astfel prioritate in trafic. Un alt potential raspuns? Se crede ca voluntarii neplatiti lucrau la statiile de pompieri, asa ca au ales cea mai ieftina vopsea, care era cea rosie.

8. De ce cainii mananca iarba? Acest lucru se intampla dintr-o varietate de motive. Cainele incearca sa isi imbunatateasca digestia, sa trateze viermii intestinali sau sa obtina vitaminele lipsa, cand sufera de o deficienta nutritionala. Se presupune, de asemenea, ca ar putea fi predispus genetic sa manance iarba, deoarece este o fiinta omnivora. Totusi, explicatia legata de digestie pare a fi cea mai apropae de adevar, daca ne gandim ca si pisicile mananca fire de iarba!

Citeste si: Ce si cum afla GOOGLE despre TINE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pandemia a dominat vietile oamenilor si in 2021! Romanii, precum majoritatea cetatenilor lumii, sunt in continuare sub...
Pandemia de Covid 19 ne-a schimbat modul de a gandi, dar si felul in care actionam. Astfel,...
In era tehnologiei avansate si a conexiunii la internet de mare viteza, poti gasi informatii despre aproape...