Cum sa stergi istoricul cautarilor tale de pe internet

Articol scris de Marius Bercea
Cum sa stergi istoricul cautarilor tale de pe internet

Vrei ca Google sau Bing sa nu mai stie ce ai cautat pe internet? Atunci trebuie sa iti stergi istoricul cautarilor de pe internet.

Google si Bing inregistreaza cautarile pentru a accelera pe viitor timpul necesar cautarii rezultatelor, iar browser-ele inregistreaza toti termenii cautati, precum si istoricul navigarii tale pe internet.

Toate acestea pot creea situatii jenante in momentul in care membrii familiei sau prietenii se afla in preajma ta cand accesezi computerul. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, si altele, te vom invata cum sa stergi istoricul cautarilor si al navigarii pe internet.

Partea 1: Stergerea cautarilor pe Google

1

Deschide pagina Google cu istoricul cautarilor. Aceste cautari sunt inregistrate in contul tau Google. Acceseaza history.google.com pentru a le vizualiza.
Va trebui sa introduci parola contului tau Google, chiar daca esti deja logat.

2

Sterge inregistrarile individual. In momentul in care accesezi aceasta pagina pentru prima data, vei avea afisata lista cautarilor din ultimele zile. Bifeaza fiecare termen pe care doresti sa-l stergi, apoi da click pe butonul "Eliminati elemente".

3

Stergerea tuturor inregistrarilor. Daca doresti sa elimini toate cautarile inregistrate, da click pe butonul pozitionat in partea de sus-dreapta a ecranului, care reprezinta o roata zimtata. Selecteaza Setari din meniul afisat. Da click pe linkul "stergeti integral" care se regaseste in textul afisat. In fereastra care va aparea, vei fi intrebat daca esti sigur ca vrei sa stergi definitiv istoricul cautarilor Google. Apasa butonul "Stergeti toate".
Google iti va recomanda sa nu faci acest lucru pentru a putea refolosi informatiile in cazul cautarilor ulterioare.

4

Dezactivarea instoricului Web. Poti dezactiva inregistrarea cautarilor Google prin click pe butonul "Dezactivati" care apare la finalul textului afisat in pagina Setari. Dezactivarea acestei functii va preveni asocierea cautarilor efectuate cu contul tau Google, lucru care va efect si asupra serviciului Google Now sau a altor servicii Google.

Pasul 2: Stergerea cautarilor inregistrate de motorul de cautare Bing

5

Acceseaza site-ul Bing. Asigura-te ca esti logat. Poti accesa contul tau folosind butonul Conectare din partea superioara-dreapta a ecranului.

6

Click pe butonul "Search History". Acesta este pozitionat in meniul paginii initiale Bing.

7

Sterge inregistrarile individual. Ultimele cautari vor fi afisate in sectiunea principala a acestei pagini. Muta cursorul deasupra fiecarui element si apasa "X" aferent fiecaruia.

8

Stergerea tuturor cautarilor. Pentru a sterge toate cautarile efectuate, da click pe butonul "Clear all", pozitionat in partea dreapta a cautarilor recente. Va trebui sa confirmi aceasta stergere.

9

Dezactivarea inregistrarii cautarilor. Daca nu mai doresti ca pe viitor aceste inregistrari sa fie inregistrate si asociate contului tau Microsoft, fa click pe butonul "Turn Off" afisat in partea dreapta a listei cu cautarile recente. Din acest moment, cautarile tale nu vor mai fi inregistrate pana cand nu vei reactiva din nou optiunea.

Partea 3: Eliminarea cautarilor si istoricului web din browser.

10

Goleste informatiile stocate de AutoComplete. Internet Explorer salveaza cautarile anterioare si informatiile introduse in formulare pentru a furniza sugestii pe viitor. Acestea sunt salvate separat de istoricul cautarilor sau al navigarii, deci asigura-te ca ai facut acest lucru.

11

Stergea istoricului navigarii. Istoricul cautarilor si cel al navigarii pe internet sunt doua lucruri diferite. Pentru informatii privind stergerea istoricului navigarii, te rugam sa accesezi acest link.

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Majoritatea oamenilor utilizeaza internetul. Daca citesti acest articol, esti unul dintre ei. Chiar daca te gasesti online...
Asemenea altor servicii de Internet, Google aduna informatii despre utilizatori, lucru care poate fi destul de deranjant. ...
Retelele de internet wireless au devenit din ce in ce mai populare, in ultimii ani. Atunci cand...