Cum sa faci SCOALA de SOFERI. Lista actelor necesare pentru categoria B

Cum sa faci SCOALA de SOFERI. Lista actelor necesare pentru categoria B

Scoala de soferi este obligatorie, daca doresti sa conduci automobile pe strazile Romaniei. Inainte de toate, e necesar sa contactezi o persoana din interiorul unei scoli de soferi, care iti va pune la dispozitie, contracost, un instructor auto. Acesta te va invata, practic, toate tainele condusului. Pentru a putea ajunge, insa, la acest stadiu, ai nevoie de acte de inscriere.

Iti prezentam, astazi, lista actelor pe care trebuie sa strangi la dosar si sa le depui la scoala auto aleasa pentru a putea sustine examenul la categoria B:

1. Cazier judiciar - se obtine in maximum 3 zile lucratoare de la sectia de Politie de care apartii. Inainte de asta, trebuie sa platesti taxele de trezorerie. Cazierul are o valabilitate de 6 luni, din momentul eliberarii. Costul pentru eliberarea sa este de 10 lei platiti la trezorerie si 2 lei pentru un timbru fiscal.

2. Dovada platii taxei de permis auto - are o valoare de 68 lei si poate fi platita la orice sediu CEC.

3. Avizul medical - se poate obtine de la orice policlinica autorizata. Prin acest act, dovedesti, practic, ca esti apt din punct de evdere fizic pentru a putea face scoala de soferi. Chitanta primita de la respectiva policlinica o vei anexa la dosar.

4. Avizul psihologic - pentru a putea face Scoala Auto si, apoi, pentru a putea sustine examen auto, e obligatoriu sa fii in toate deplinatatile mintale. Avizul psihologic se poate elibera de la orice cabinet de psihologie(de stat sau privat).

5. Fisa de scolarizare - va fi eliberata de la scoala de soferi pe care o urmezi, dupa ce ai urmat toate orele de practica si de curs.

6. Cerere de inscriere la examen - aceasta cerere tip se va completa si va fi adaugata la dosar. Fara ea nu poti sustine examenul.

7. O poza tip permis auto si o copie dupa CI

Odata ce ai completat dosarul, nu iti ramane decat sa il depui si apoi sa sustii examenul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Scoala de soferi este obligatorie, daca doresti sa conduci automobile pe strazile Romaniei. Inainte de toate, e...
Esti o persoana juridica si ai nevoie de cazierul judiciar? Atunci afla ce acte trebuie sa depui...
Persoanele fizice care vor sa obtina un un certificat de cazier judiciar pot depune personal o cerere-tip...