Cum sa supravietuiesti in timp de razboi

Cum sa supravietuiesti in timp de razboi

Razboiul reprezinta un conflict armat, de obicei de lunga durata,  intre doua sau mai multe state, natiuni, grupuri umane, pentru realizarea unor interese economice si politice.  Din pacate, in aceste confruntari exista pierderi omenesti atat din randul militarilor implicati, cat si din partea populatiei civile.

Romanii care au satisfacut stagiul militar stiu foarte bine ce au de facut in cazul declasansarii unui razboi! In functie de gravitatea momentului, multi vor fi incorporati pentru a apara tara. Ceilalti cetateni trebuie sa fie, la randul lor, pregatiti pentru starea de razboi!

Cum sa actionezi in caz de razboi. Nivelul de urgenta va fi stabilit de gravitatea atacului survenit pe teritoriul Romaniei. Indiferent , insa, de nivel, orice roman trebuie sa fie pregatit pentru razboi. Iata care sunt pasii:

Cauta adapost. In vreme de conflict armat, adapostul nu presupune un acoperis deasupra capului, ci un loc sigur, care sa reziste inclusiv bombardamentelor. O prima optiune ar fi o casa intr-o zona rurala, aflata departe de razboi. Poate detii o asemenea locuinta sau poate ai o ruda/un prieten cu o asemenea casa! Daca locuiesti in marile orase, trebuie sa stii ca statul a creat de-a lungul timpului adaposturi speciale destinate situatiilor de razboi. Spre exemplu, doar in capitala exista in jur de 4500 de adaposturi antiatomice si antiaeriene! Cu o simpla cautare pe google, vei gasi toate informatiile despre aceste locuri speciale!

Asigura rezerve de apa potabila. Razboiul te poate tine mult timp departe de civilizatie. S-ar putea sa nu ai de unde bea o cana cu apa. De aceea trebuie sa iti faci provizii suficiente! Un om poate trai 3 zile fara sa bea apa!

Fa provizii de mancare. Razboiul produce varsare de sange, frica, izolare. Mai mult, accesl la alimente si alte produse necesare traiului de zi cu zi va fi ingradit. In acete conditii, e bine sa puio produse neperisabile deoparte. Conservele si alte produse alimentare rezistente sunt esentiale in perioada razboiului. 

Pregateste-ti o trusa de prim ajutor. Un rucsac incapator reprezinta un inceput. Aici, vei introduce toate cele necesare supravietuirii pe timp de razboi, de la apa, mancare, pana la medicamente. Pe langa alimetele de baza si apa, ar trebui sa ai la tine haine calduroase si incaltaminte confortabila. In trusa ar trebui sa mai ai o masca de gaze, chibrituri, o lanterna si baterii de rezerva, pahare, farfurii si tacamuri de unica folosinta si un radio portabil.

Citeste si: Cum poti supravietui unei caderi de la o mare inaltime

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tractorul este un utilaj destinat lucrarilor agricole, deci nu ar avea ce sa caute pe drumurile publice....
Romanii dau incet si sigur carnea de porc pe cea de pasare! Cel putin asta reiese din...
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA) nu va sta degeaba nici in 2024! Controalele privitoare la...