Cum procedezi cand primesti scrisoare de la compania de colectare creante

Articol scris de VreauCredit.ro
Cum procedezi cand primesti scrisoare de la compania de colectare creante

La un moment dat, pentru o perioada de timp, orice persoana se poate afla intr-o situatie financiara dificila si de cele mai multe ori nu stie cum sa procedeze pentru a-si rezolva problemele.

Ai un credit de nevoi personale, un credit cu ipoteca sau un credit imobiliar si ai ramas fara loc de munca sau datorita altor probleme personale nu mai poti plati ratele? Datoria creste, si la un moment dat, aceasta ajunge la firmele de recuperari creante. Nu trebuie sa te sperii. O scrisoare de la o companie de management al creantelor reprezinta un moment bun pentru a actiona. Scrisoarea de recuperare a creantelor este un semn ca inca mai poti actiona pentru a stinge datoria.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa citesti scrisoarea cu atentie. Aceasta contine, in mod obisnuit, detalii despre suma datorata, data scadenta si contul bancar unde trebuie facuta plata. Scrisoarea mai contine, in cele mai multe cazuri, posibilitatile de plata a datoriei, numarul de telefon si numele persoanei cu care debitorii trebuie sa ia legatura pentru a discuta despre problemele pe care le au.

Pasul doi, ia legatura cu persoana de legatura din compania de colectare creante. Astfel, poti primi sfaturi importante de la un negociator specializat. Acesta iti poate oferi diferite variante de plata, in functie de situatia financiara descrisa de tine. Daca vrei sa rezolvi problemele financiare pe care le ai, cel mai bine este sa fii deschis in expunerea situatiei tale, astfel ti se poate propune un plan potrivit de returanare a banilor, un plan care sa nu fie peste puterile tale financiare.

In timpul conversatiei purtate cu negociatorii, persoanele cu datorii pot stabili nu numai plata datoriei in rate convenabile, ci si suma cea mai potrivita pentru bugetul propriu. La final, trebuie sa semnezi un angajament de plata si sa incepi efectuarea platilor.

Tine minte ca odata amanata contactarea companiei de managementul creantelor, debitul va creste, prin acumularea zilnica a dobanzilor. De asemenea, daca refuzi negocierea cu firmele de recuperari creante, acestea au dreptul de a pune poprire pe o parte din salariu, daca obtin o hotarare judecatoreasca.

Articol scris de

VreauCredit.ro iti ofera o solutie simple de informare si comparare prin care poti gasi produsul bancar potrivit nevoilor tale. VreauCredit.ro este un portal independent si este partener cu peste 30 de banci din Romania.

Aflat la a 3-a versiune, portalul iti ofera posibilitatea de a cauta in lista de produse bancare dupa tipul creditului, suma si perioada dar si in functie de veniturile tale sau de rata maxima pe care o poti avea.

 

Echipa VreauCredit.ro

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca vrei sa iti reduci rata lunara la credit, dar si costul total al acestuia, sau ai...
Institutiile de credit au structuri de pret diferite. Concret, pe langa dobanda exista diverse alte comisioane, specifice...
Perioada de timp in care se poate rambursa un credit difera de la un tip de credit...