Afla ce ierburi italiene imbunatatesc gustul preparatelor culinare

Afla ce ierburi italiene imbunatatesc gustul preparatelor culinare

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate cu un amestec de plante, care le confera un gust deosebit.

Ierburile italiene sunt folosite adesea la fripturi de miel, de porc, de vita, la peste si la diferite feluri de mancare. Sandwich-urile, marinatele din carne, salatele si painea pot fi, de asemenea, asezonate cu ierburi italiene.

Daca si tu vrei sa prepari mancaruri gustoare cu ierburi italiene, afla cu ce preparate culinare poti asezona fiecare condiment.

Ierburile italiene sunt sanatoase si inlocuiesc cu succes alte condimente nocive pentru organism. Vezi ce ierburi italiene poti folosi in bucatarie in functie de preparatele culinare pe care le gatesti.

Rozmarinul proaspat imbunatateste  gustul la carnea de pasare, peste sau fructe de mare. Bucatarii italieni adauga rozmarin la mielul fript cu cartofi si la friptura pregatita la gratar. Rozmarinul
este bun de folosit in orice mancare de legume, la frigarui si chiar la paine

Salvie: Aceasta planta este de obicei folosita la tocaturi, preparate din carne de pasare, carnati si supe. Salvia imbunatateste gustul salatelor, iar bucatarii italieni folosesc frunzele de salvie la prepararea pastelor in combinatie cu usturoi si unt. Salvia maruntita confera un gust unic daca este folosita la prepararea painii.

Ardei iute: Ardeiul iute este un condiment picant folosit la sosuri, tocane si la felurile de mancare cu fructe de mare. Pasta de ardei iute se gaseste in carnatii italienesti s,i in functie de soiul de ardei folosit, mancarurile sunt mai mult sau mai putin picante.

Seminte de fenicul. Adauga un gust unic la painea prajita, la carnea prajita, la peste si la chiftele folosind in propria bucatarie seminte de fenicul uscate.

Arpagic. Foloseste asemeni bucatarilor italienti arpagic in salate si sosuri, paste, musaca, supe si tocane.

Maghiran. Similar cu  oregano, maghiranul este folosit din belsug in bucatariile din Italia. Maghiranul este un condiment versatil, compatibil cu multe legume, carne si pasari de curte. Aceste ierburi aromate pot fi folosite in retete de supe, tocane italiene, sosuri si la dressing-urile pentru salate.

Cimbru. Aromatic si picant, cimbrul se asezoneaza perfect cu rosiile, cu carnea de pasare, cu peste, fructe de mare si cu branzeturile picante si chiar cu mozzarela. In bucatarie poti folosi cimbru daca vrei sa prepari tocanite gustoase.

Dafin. Chiftelele marinate, mancarurile cu sos rosu, pestele la cuptor si ciorbele italiene vor avea o aroma deosebita daca la prepararea lor adaugi 1-2 frunze de dafin.

Nucsoara: Un condiment desert, nucsoara poate aroma o multime de preparate italiene, cum sunt ravioli si tortellini. De asemenea nucsoara se asezoneaza cu mancarurile de cartofi, cu tocanele italiene si cu sosurile.

Busuioc: Parte din familia mentei, busuiocul lare frunze verzi lucioase si o aroma speciala. Busuiocul se asezoneaza impreuna cu rosiile, ardeii si vinetele. Busuiocul uscat este ideal la aromatizarea ciorbelor de pui. 

Inlocuieste condimentele pe care le foloseai pana acum in bucatarie cu aceste ierburi italiene care imbunatatesc gustul preparatelor culinare. Ierburile aromate proaspete sau uscate nu contin conservanti, de aceea sunt sigure pentru sanatatea ta si a familiei tale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodina e multumita atunci cand are la indemana toate ingredientele. Poate fi frustrant sa ai nevoie,...
Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi...
Burta si colaceii care se depun pe abdomen in urma acumularii excesului de grasime sunt o problema...