Budinca de spanac este o reteta delicioasa daca adaugati la ea 3-4 felii de mezel pentru gust.
Ingrediente:
- 1 kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca lapte,
- 3 oua,
- 50 grame sunca sau parizer,
- sare,
- o lingura de branza sau cascaval ras.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege spanacul, se spala in mai multe ape si se fierbe. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge si se toaca pe fund sau se trece prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face un sos gros dintr-o lingura de unt si o, lingura de faina, stinse cu o ceasca de lapte sau de apa in care a fiert spanacul. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca cu piureul de spanac si dupa ce s-a mai racorit, se adauga trei galbenusuri puse pe rand, iar la sfarsit cele trei albusuri batute spuma si putina sunca taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se pune cu totul in alt vas cu apa, la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Se tine 40 - 50 de minute. ##END STEP##
Mod de servire:
Se rastoarna si se presara deasupra cu putina branza rasa sau cu cascaval ras.