Afla cum se fierbe sparanghelul

Afla cum se fierbe sparanghelul

Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.

Ingrediente:

- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- sare.

Pentru sos:

- 2 galbenusuri,
- o lingurita de mustar,
- 100 grame ulei,
- sare,
- lamaie sau 2 linguri de unt,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape.

2

Se leaga cate 8 - 10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime.

3

Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel. Apa trebuie sa le cuprinda bine.

4

Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet.

5

Se scurg, se taie atele si se asaza pe un servet, pe farfurie. Se serveste cu maioneza sau cu unt topit si pesmet prajit.

Mod de servire:

Sparanghelul fiert se poate servi si rece, cu sos tartar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii...
Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti...
Sparanghelul este o planta perena, aparuta in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale. Din pacate,...