Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.
Pentru aceasta reteta, sparanghelul trebuie sa fie foarte proaspat.
Ingrediente:
- 1,500 kg sparanghel,
- 2 litri apa,
- sare.
Pentru sos:
- 2 galbenusuri,
- o lingurita de mustar,
- 100 grame ulei,
- sare,
- lamaie sau 2 linguri de unt,
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se curata de partea fibroasa si se spala in mai multe ape.
Se leaga cate 8 - 10 fire intr-un manunchi si se taie apoi toate de aceeasi lungime.
Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste, se da drumul legaturilor de sparanghel. Apa trebuie sa le cuprinda bine.
Din momentul cand dau in clocot, se tin la foc circa o jumatate ora. Trebuie sa fiarba incet.
Se scurg, se taie atele si se asaza pe un servet, pe farfurie. Se serveste cu maioneza sau cu unt topit si pesmet prajit.
Mod de servire:
Sparanghelul fiert se poate servi si rece, cu sos tartar.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.