Ardei copti in otet pentru iarna

Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa testezi ardeii grasi copti, conservati in otet pentru iarna.

Ingrediente:

- ardei grasi sau capia

- otet

- sare (1 lingura la litrul de otet).

Mod de preparare:

##STEP##

Se coc mai multi ardei grasi sau capia si se curata de piele. ##END STEP##

##STEP##

Ardeii copti se asaza in borcan si se acopera cu otet de 9 grade fiert cu sare si racit. Pentru fiecare litru de otet se pune o lingura de sare. ##END STEP##

##STEP##

Ardeii astfel conservati se pastreaza in borcane inchise etans intr-un loc uscat si racoros. ##END STEP##

##STEP##

Dupa 8-10 zile, otetul se fierbe din nou, se lasa la racit si se toarna peste ardeii conservati la borcan. ##END STEP##

Ardeii copti conservati in otet se consuma iarna alaturi de diverse preparate pe baza de carne si legume.